Van de laatste 6 wedstrijden verloor Helvoirt er 5. Het is een beetje typerend voor de 2e seizoenshelft. Ook vandaag verloor Helvoirt terwijl dat eigenlijk niet nodig was geweest. Zonder echt groots te spelen ging Helvoirt wel met een terechte voorsprong rusten. Na rust ging het spel vaak op en neer maar waar voor Helvoirt de bal niet goed wilde vallen, viel hij voor Venhorst in het laatste half uur juist 2x wel goed. Door deze nederlaag zal Helvoirt de laatste 2 wedstrijden enkel nog voor de eer gaan spelen.
Hoewel de kans klein was, wilde Helvoirt toch winnen om in de race te blijven voor de nacompetitie. Hoewel Venhorst, dat de punten ook hard nodig heeft, in het begin af en toe dreigde was Helvoirt in voetballend opzicht de betere en nam na een kwartier ook de leiding toen de voorzet van Nick bij Luke die de bal ineens op de schoen nam en Luc Peters kansloos liet: 1-0. Na 20 minuten was Venhorst dichtbij de gelijkmaker. Tom van de Boogaard ontsnapte en zag dat Corné tegen z’n inzet aanliep. Het leek een hoekschop te worden maar tot schrik van iedereen eindigde het leder nog op de paal. Aan de andere kant redde Peters schitterend op een vrije schop van Luke. Daarbij bleef het eigenlijk wat het Helvoirt betrof. Het had veelvuldig balbezit maar in de eindpass was het niet scherp en daarin ging het veelvuldig mis. Hoewel Venhorst ook niet echt bepaald goed speelde in de 1e helft kreeg het nog 2 kansen voor rust. Eerst bokste Remco een vrije trap weg en hinderde in de nastoot Rob van Doorn goed die, onder druk van Remco, over schoot. De laatste kans kwam na een misverstand tussen Ingmar en Tim waarbij laatst genoemde de bal inleverde bij Thijs van Sleeuwen die z’n poging van net buiten de 16 op de kruising zag eindigen en was Remco in de rebound Tom van de Boogaard te snel af.
Venhorst ging na rust aanvallender wisselen en bracht onder andere Sam van Lieshout voor lengte in de ploeg en diende vooral in de 2e helft als aanspeelpunt bij Venhorst dat in die 2e helft veelvuldig de lange val hanteerde. Venhorst ging in het 2e bedrijf ook wat brutaler spelen en was via Thijs van Sleeuwen al snel dichtbij de gelijkmaker maar schoot voorlangs. Na 70 minuten was het wel raak voor van Sleeuwen toen hij attent reageerde op een vrije schop en de 1-1 achter Remco gleed. Daarna testte Collin de vuisten van doelman Peters en aan de andere kant deed Teun van de Putten hetzelfde bij Remco. Helvoirt ging vervolgens op weg naar de hernieuwde voorsprong maar de spelers kwamen maar niet door de Venhorst defensie heen. Na 81 minuten werd er een overtreding op Luke gemaakt. Waar iedereen aan Helvoirt dacht dat Helvoirt een vrije schop zou krijgen mocht Jaap Kanters doorgaan. Die zette vervolgens Sam van Lieshout vrij voor Remco en die rondde het vervolgens koel en rustig af: 1-2. Daarna was het Helvoirt dat aanviel Invaller Max schoot bijvoorbeeld net voorlangs en belandde een kopbal van Nick in een vol strafschopgebied waar Venhorst uiteindelijk met hangen en wurgen de winnaar van werd en in de counter had het zelfs de wedstrijd kunnen beslissen. Thijs van Sleeuwen klopte Floris op snelheid en zag vervolgens Remco uitstekend z’n inzet pakken. Inmiddels zaten we in de extra tijd als daarna Roel nog een kans kreeg en nu ging de bal via de schoen van een Venhorst speler net over. Dé misser van deze wedstrijd kwam echter op naam van Thijs van Sleeuwen in de 92e minuut. Hij won een duel om de bal van Remco, had een leeg doel voor zich en knalde vervolgens huizenhoog over. Met rugby was dit ongetwijfeld een doelpunt geweest. Hoe dan ook, het zat weer niet mee voor Helvoirt. Hoewel het misschien niet altijd goed speelde vandaag was het toch een onnodige nederlaag.
Verslag Jurgen HamersZoals eerder gezegd zal er bij de laatste 2 competitiewedstrijden niets meer op het spel staan voor ons. Volgende week wacht ons de uitwedstrijd tegen een ploeg die, net als Helvoirt, een ongelukkig 2016 kent, ODC. Hopelijk kunnen we het seizoen nog met zeges afsluiten, want om een toch goed seizoen met een negatieve reeks af te sluiten zal toch wel zonde zijn. Tenslotte wensen we de A1 en het 2e volgende week veel succes in hun jacht op het resp. kampioenschap en periodekampioenschap. Ze spelen allebei thuis, te weten tegen Sint Michielsgestel (A1) en Baardwijk (2e). Kortom, ook al is het Helvoirts Weekend, kom ze zaterdag en zondag toejuichen! Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *