Helvoirt is weer schErp en pakt eerste 3 punter van 2017: 2-1

In een energieke en aantrekkelijke wedstrijd heeft Helvoirt tegen Erp na 3 nederlagen weer eens 3 punten kunnen bijschrijven. Nadat Erp op 0-1 kwam was het Helvoirt dat vlak voor rust op 1-1 kwam om vervolgens in het laatste kwartier de winnende goal te maken. Getuige het wedstrijdbeeld was een gelijkspel ook een terecht resultaat geweest maar de 3 punten waren aan Helvoirt zijde meer dan welkom.
Wist u het nog? Toen er vorig jaar er een hoop gedoe was met de shirts die Erp had meegenomen waardoor Erp, onder protest, in onze uitshirts moest spelen? Gelukkig had Erp geleerd van deze ‘fout’ want ze verschenen in fel groene shirts en oranje broeken dus over misverstanden met de kledij kon nu in ieder geval geen sprake zijn. Het was ook Erp dat goed begon. In de 4e minuut schot Willem den Dekker na een combinatie met Rob van Rijbroek net naast, en diezelfde den Dekker gaf 3 minuten later een goede voorzet die door Koen van Deurzen ook goed werd ingekopt, maar Remco redde prima op deze kopbal. Het was gelijk een aantrekkelijk duel. Beide ploegen zaten meteen in de wedstrijd. Felle duels over en weer, je verveelde je als (neutrale) toeschouwer geen minuut. Helvoirt werd een paar keer dreigend in deze fase maar verder dan schotjes van Collin en Menno die simpel werden opgepakt door doelman Kevin van de Laar kwam het niet. In de 22e minuut draaide Koen van Deurzen weg bij z’n man om vervolgens Remco in de lange hoek te kloppen waardoor Erp de leiding nam; 0-1. Daarmee nam van Deurzen ook een beetje revanche voor z’n domme rode kaart die hij vorig seizoen nog opliep in Helvoirt. Van Deurzen wist niet lang daarna een voorzet van Kevin van Doorn fraai in een keer over Remco te liften maar buitenspel voorkwam de 0-2. In minuut 44 kwam de eerste echte doelpoging van Helvoirt. Het was Max die z’n vrije schop met moeite door van de Laar kon worden gekeerd en de rebound van Floris leverde niet meer dan een hoekschop op. Vlak voor rust kreeg Helvoirt opnieuw een vrije schop. Weer nam Max hem en nu wist hij van de Laar wel te verschalken en de verdiende gelijkmaker was een feit; 1-1.
Ook na rust golfde het spel op en neer. Den Dekker schoot van afstand net naast, Rico zag z’n schot worden gepakt door van de Laar, Rico kopte net naast nadat Roel Schouten de bal voor hem klaarlegde, een goede voorzet van Collin ging net voorbij aan Menno en Nick en Den Dekker schoot van afstand net over. Helvoirt had dan wel het meeste balbezit, Erp was ook vaak gevaarlijk. In de 77e minuut vroeg Max om een wissel omdat hij er helemaal doorheen zat, maar toch had hij nog de energie om nog met een goede actie 2 man opzij te zetten en Collin op van de Laar af te sturen. Van de Laar redde vervolgens op de inzet van Collin, de rebound was een prooi voor Menno; 2-1. Niet lang daarna kreeg Max z’n welverdiende publiekswissel en werd hij afgelost door Luke. In de spannende slotfase werd het nog even onvriendelijk toen den Dekker wat te fel doorging op Nick. Nick zelf zag niet lang daarna z’n vrije trap via van de Laar op de lat belanden. Ondanks de druk van Erp bleef Helvoirt, vaak met kunst en vliegwerk, overeind en hield zodoende de 3 punten in eigen huis.
Daarmee kunnen we een gerust hart gaan toewerken naar carnaval. Op zondag 5 maart wacht ons de volgende wedstrijd. Dan komt Rhode op bezoek. Fijne carnaval en tot de volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *