Door Jurgen Hamers: M’n excuses voor deze woordkeuze maar potjandorie wat waren we dichtbij een stunt van jewelste. Pas in de blessuretijd moest Helvoirt z’n meerdere erkennen in Kozakken Boys. De jonge Helvoirtenaren durfde van begin tot eind te voetballen en dat loonde dus bijna. Moet wel gezegd worden dat de thuisploeg ruim 70 minuten met 10 man speelde, maar ook dan moet je dat nog wel even doen. Ondanks de nederlaag zal deze wedstrijd in onze boeken gaan als een historische avond die nooit meer vergeten zal worden. (MEER FOTO’S KLIK HIER)IMG-20150318-WA0001
 
Waar we vooraf dachten met een fitte selectie te konden beginnen haakte in de ochtend voor de wedstrijd Floris af met nekklachten. Ook Rick was niet helemaal fit en begon daardoor op de bank. Roland gaf het vertrouwen aan de jonge Steyn Verhulst en die betaalde dat vanavond met verve terug.
We wisten ook wel dat Kozakken Boys misschien niet met de sterkste spelers zou aantreden maar als we de opstelling van Kozakken Boys zagen zaten daar toch de nodige namen die wekelijks in Kozakken Boys 1 spelen. Helvoirt begon, onder het toeziend oog van meer dan 400 Helvoirtenaren, fanatiek en had vanaf de aftrap al meteen een mogelijkheid. Na 15 seconden kon Rico de bal meegeven aan Nick maar keeper Jesper Hoogendoorn kwam op tijd z’n doel uit. Hoewel Kozakken Boys daarna wel het initiatief had probeerde Helvoirt in de tegenaanval gevaarlijk te zijn, zo ook na 19 minuten. Een lange bal van Jordy werd door Hermon ‘Xavi’ Tekleab niet goed ingeschat en Collin ging op weg naar het doel van Hoogedoorn. Vervolgens wordt de doorgebroken Collin door die zelfde Tekleab neergelegd en scheidsrechter Mandemakers gaf hiervoor rood aan de middenvelder van Kozakken Boys. Ondanks de numerieke minderheid wist Kozakken Boys toch na 22 minuten op voorsprong te komen. Madjer Lukoki profiteerde van het wegglijden van Koen A, bediende Rowin van Zaanen die Jordy passeerde en scoorde 1-0. Ondanks een poging van Stijn om de bal van de lijn te halen. Maar Helvoirt raakte van deze tegentreffer niet van slag. Kozakken Boys zakte na hun 1-0 ver in maar het was toch Helvoirt dat zich knap tot een aantal kansen wist te spelen. Eerst kon Menno dankzij Collin richting de keeper maar Menno speelde de bal net iets te ver voor zich uit en daarna leek diezelfde Menno buitenspel te staan maar mocht toch opnieuw naar Hoogendoorn toe. Het leek te lang te duren maar na wat kap en draai werk kon hij nog schieten maar Mohamed Hammouti redde vervolgens op de lijn. Jordy moest 5 minuten voor rust nog redden op een harde pegel van Sjoerd van der Waal, maar het was Helvoirt dat in deze fase recht had op een doelpunt en dat kreeg het ook. Na 43 minuten zette Rico met links voor en Nick kopte fraai tegendraads de bal achter Jesper Hoogedoorn. zo was 1-1 een op het oog een verassende, maar qua spel zeker een verdiende ruststand.
Kozakken Boys zou in de rust ongetwijfeld een donderspeech van z’n trainer hebben gehad, maar het hielp niet want 5 minuten na rust stuurde Collin Menno op de keeper af en hij had duidelijk geleerd van de 1e helft want Menno bleef nu rustig en maakte koel en beheerst de 1-2! De tribune ontplofte zowat van Helvoirtse vreugde. Maar we wisten natuurlijk dat het nog lang was. Na 63 minuten moest Jordy redden op een inzet van Rowin van Zaanen en even later schoot Medhi Naqqadi net voorlangs. Maar de 2-2 kwam er toch. Arif Irilmazbilek liep goed door en gleed de 2-2 achter Jordy. Net voor de 2-2 moest Collin al licht geblesseerd het veld verlaten en niet veel later begon deze wedstrijd nog meer slachtoffers te eisen. Zo vielen Steyn en Luke uit met kramp en ook Corné kon haast niet meer. Met name voor Steyn was dat wel begrijpelijk want ja, hij is nog maar 19 en had in de eerste helft een behoorlijke kluif aan de behendige en snelle Madjer Lukoki maar bleef uitstekend op de been tegen hem. Inmiddels zitten we in de extra tijd van de 2e helft. Het lijken strafschoppen te gaan worden als er nog een keer een lange bal komt. Corné tastte net mis, Rowin van Zaanen nam het leder in een keer met z’n linker en de bal vloog in de lange hoek achter Jordy wat de 3-2 voor de Werkendammers betekende.
Zo kwam er dus een beetje een schlemielig aan het bekertoernooi, maar toch kunnen we met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten. Zeker ook omdat we na afloop een staande ovatie kregen van de meegereisde supporters voor het spel van vanavond! Wat dat betreft lieten we vanavond zien waar het kleine Helvoirt nou zo groot in is! We hebben vanavond pure reclame gemaakt voor de club en we zijn ook met z’n alle een ervaring rijker. We kunnen ons dus nu volledig gaan richten op de competitie, te beginnen komende zondag uit tegen CHC. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *