Helvoirt 1 nacompetitieVreugde en verdriet liggen vaak dicht bij elkaar. Door de 2-4 zege op SBC is Helvoirt verzekerd van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse en gaf door de zege SBC het laatste definitieve zetje richting de 3e klasse. Hoewel het geen makkelijke wedstrijd was, was de zege wel verdiend waardoor de nacompetite wacht. Bovendien verbeterde Helvoirt het doelpuntenrecord op 2e klasse niveau. Vorig seizoen scoorde het 51 keer en de teller staat nu op 52.
Het doel voor Helvoirt deze wedstrijd was 100% duidelijk: WINNEN en de nacompetitie binnenslepen. Daarvoor is nog 1 zege nodig en dat moet dan tegen SBC dat in theorie nog nacompetitie voor klassebehoud kan halen en wist zelfs in de laatste 3 thuisduels 10x te scoren en 0 treffers te incasseren. Helvoirt begon met A junior Guido v.Bijnen in het doel, omdat Jordy geblesseerd en Koen geschorst is had Roland gewoon weg geen keus, want ook het 2e moest een belangrijke wedstrijd spelen (daar kom ik later in het verslag nog op terug) en daar moest Marco het doel verdedigen. Verder was ook Rick geschorst en werd zijn plaats ingenomen door Stijn die daarmee weer z’n rentree maakte na z’n blessure. Helvoirt begon goed aan het duel en nam ook al snel de leiding. Helv 1e klasseDe defensie van SBC kreeg de corner van Luke niet weggewerkt en Corné (daar is ie weer) profiteerde en de 0-1 was een feit. 4x op rij scoren, dat is volgens mij voor Corné een zeldzaam gebeuren. Na 10 minuten kreeg Helvoirt een strafschop toen Menno is z’n vrije doorgang naar het doel in de 16 onderuit werd gehaald door Clayton Pikero. De scheids was met geel nog mild voor Pikero. Rico zette de strafschop vervolgens om: 0-2. Helvoirt bleef daarna de wedstrijd controleren en kreeg via Menno nog een goede mogelijkheid op 0-3 toen hij eerst z’n schot van dichtbij geblokt zag worden en de rebound al liggend nog in het zijnet plaatste. Halverwege de 1e helft kwam het eerste gevaar van SBC kant door een kopbal van Mark Vogels die naast ging. De laatste kans van de 1e helft was voor Helvoirt nadat er in de heuse klussituatie door iemand (kon het niet goed waarnemen) van Helvoirt op de lat werd geschoten.
Ook de start van de 2e helft was voor Helvoirt en al snel viel ook de 0-3. Luke gaf een steekbal, Menno stapte over de bal waardoor Tim kon doorlopen en die schoot vervolgens fraai de 3e treffer achter doelman Peter Smulders. En Tim was er blij mee, het was niet alleen z’n eerste in Helvoirt 1, ook beloont hij daarmee z’n goede seizoen in het 1e. Daarna kreeg Helvoirt nog meer kansen. Rico kopte een hoekschop in het zijnet en Luke zag z’n vrije trap net op de lat belanden. Pas na 69 minuten kreeg SBC pas de eerste grote kans en het was meteen raak. Een steekbal vanaf het middenveld belandde bij John Egelmeers die de uitkomende Guido kansloos liet met een fraai lobje. Daarna hadden we het wel een beetje benauwd maar een kwartier voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Rico kopte de hoekschop van Luke tot bij Nick die van dichtbij de 1-4 binnenschoot. Toch kreeg SBC in de extra tijd een strafschop toen Stijn uitgleed en in z’n val John Egelmeers meenam. Luc Ross wist de eer van SBC nog te redden: 2-4. Hoewel SBC nog 3 corners kreeg in de extra tijd, bleef de 2-4 op het bord staan en is de nacompetitie een feit. Het was vandaag een mooie dag voor de selectie, niet alleen het 1e boekte een belangrijke zege, onze collega’s van het 2e wonnen vandaag met 4-0 van Den Dungen 2 en zijn daardoor zeker van nog een jaar in de reserve 2e klasse! Klasse mannen!
Volgende week sluiten we de competitie af met het thuisduel tegen ODC. Dat zal een hele vreemde wedstrijd gaan worden want voor ons staat er niets op het spel, maar voor ODC des te meer. Die moeten, hoe gek het ook klinkt, van ons verliezen om de nacompetitie in te gaan want omdat Sparta’25 verloor vandaag zijn wij nu koploper in de 3e periode. En als wij de 3e periode pakken, dan is ODC juist de ploeg VV Jurgendie het hoogst is geëindigd zonder periodetitel. We kunnen dus eigenlijk ook onze tegenstander in de nacompetitie kiezen. Winnen we de 3e periode dan zullen we gaan aantreden tegen MOC’17 uit Bergen op Zoom. Zo niet, dan spelen we in de 1e ronde tegen SC’t Zand uit Tilburg, want we gaan sowieso 3e eindigen in de competitie en dat is natuurlijk op zich al een fantastische prestatie. Ons seizoen wordt dus nog met minimaal 2 weken verlengt. Tot volgende week! Bron: Jurgen Hamers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *