[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”39273″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State – de hoogste bestuursrechter in ons land – heeft de Gemeente Haaren bevolen om 60.000 euro terug te betalen aan Cello. Het ging om een boete die de gemeente Cello vorig jaar had opgelegd vanwege vermoede illegale huisvesting van arbeidsmigranten in Haarendael. Die boete was onterecht, oordeelt de rechter.
Volgens de uitspraak (klik HIER ) heeft de gemeente niet aannemelijk gemaakt dat op het Landgoed Haarendael arbeidsmigranten waren gehuisvest. “Uit de rapporten volgt weliswaar dat de gebouwen op het Landgoed Haarendael werden bewoond, maar het staat niet vast dat het om bewoning door arbeidsmigranten/seizoenarbeiders gaat. Dat volgens deze rapporten op de parkeerplaats auto’s met een Pools kenteken stonden, is in dit verband onvoldoende”, oordeelt de Raad van State.
Het gaat om besluiten van het vorige college van B&W. Dat vocht een vete uit met Cello en de huurder van het gebouw Wim Vugts, omdat beide niet wilden meewerken aan het plan van de toenmalige wethouder Johan van den Brand om van Haarendael een onderwijscampus te maken. Daarna ging het college de plannen van Cello en Vugts op allerlei manieren bestrijden. Dat leidde tot diverse rechtszaken die Cello vrijwel allemaal won. De gemeente gaf ongeveer 4 ton uit aan advies-, gerechts- en advocatenkosten en won daar per saldo niets mee.
Het vorige college verloor niet alleen rechtszaken over Haarendael maar ook veel andere procedures. Van de 67 keer dat het college voor de bestuursrechter kwam werden 29 zaken verloren. Het aantal zaken en het aantal verloren zaken is hoog in vergelijking met andere gemeenten. Vorige maand vernietigde de rechtbank ook nog twee vergunningen die het vorige college – zoals bleek onrechtmatig – had verleend aan Duinoord.
Foto: AZG[/vc_column_text][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][/vc_column][/vc_row]