De Klender

 1. Informatiebijeenkomst Kruispunt N65

  22 januari 2018 om 19:00
 2. Lezing op dinsdag 23 januari over Antoon Coolen door Cees Slegers

  23 januari 2018 om 20:00
 3. DigiD wat moet ik ermee ?

  24 januari 2018 om 14:00 - 16:00
 4. “Een verslaving kan iedereen overkomen”

  24 januari 2018 om 19:00 - 22:00
 5. Film – Bram Fischer

  24 januari 2018 om 20:00 - 23:00

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

...

FILE BIJ DE MILIEUSTRAAT IN HAAREN

Foto: Rene van Baast
HAAREN – De meeste mensen zijn met vakantie. Het is rustig in de dorpen en bij de winkels in Haaren. Dat was bij de milieustraat in Haaren op woensdagmiddag niet het geval.
Daar was het vanaf het moment dat de poorten rond de klok van 13.30 uur open gingen hartstikke druk. Er stond snel een rij wachtende auto’s tot ver buiten de poorten van de milieustraat. En dat terwijl er vele bezoekers hun spullen in de containers gooiden of het groenafval van hun aanhanger trokken. “Er zullen verkeersregelaars moeten komen, ” grapte een bezoeker van de milieustraat. En inderdaad de auto’s met aanhangers vol met groen afval stonden tot op de Helvoirtseweg ter hoogte van de brandweerkazerne in Haaren in de rij.
Opvallend was de gelatenheid van de bezoekers. Blijkbaar waren zij actief geweest met een opruimactie in het huis of in de tuin tijdens de eerste dagen van hun vakantie. “Gelukkig hebben we hier in Haaren een ruim opgezette milieustraat. Kan je fatsoenlijk met je auto bij het groenafval komen en heb je behoorlijke ruimte om het afval van de aanhanger te halen. “ Zo glimlachte een bezoeker die het zweet van zijn voorhoofd veegde.
Andere bezoekers sjouwden met papieren dozen om die in de container te gooien. Weer anderen zochten de container voor het harde plastic en wierpen hun afval in die container. “Inderdaad het is vandaag echt veel drukker dan normaal”, weet de dienstdoende medewerker van de gemeente Haaren te vertellen. “Het is hier altijd wel druk maar vandaag is het uitzonderlijk druk.” De hele middag hield de drukte aan. Er stonden auto’s te wachten in de Kantstraat, vanuit het dorp Haaren op de Helvoirtseweg en vanuit Helvoirt ook op de Helvoirtseweg.. De fietsers met zijn afval achterop of met kleine fietsaanhanger glimlachten toen zij de file omzeilden. Tegen de klok van vijf uur stopte de stroom auto’s. Frankrijk kent zijn zwarte zaterdagen in de vakantieperiode. Krijgt Haaren zijn zwarte woensdagen tijdens de vakantie ?
Van onze correspondent.

CC Corvers Column

29 december 2017 Corver Column: Vaart

...

Rubriek: Huyswerk

2 augustus 2017 in Voorpagina
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Toevallig ben ik gisteren zowel in Haaren als in Vught op de milieustraat geweest. In Haaren stond er een rij en in Vught waren twee auto’s groen aan het lossen. Het verschil ? In Haaren kun je inderdaad veel ruimer en dus prettiger je groenafval kwijt maar ook: In Vught moet je je legitimeren voordat je het terrein op kan. Zou het groenafval omgekeerd vooruit kunnen lopen op de mogelijke gemeentelijke herindeling…?