Gratis controle en reparatie fietsverlichting in Helvoirt

De jaarlijkse Fietsverlichtingsactie wordt in opdracht van het Ministerie Infrastructuur & Milieu uitgevoerd door de Fietsersbond in samenwerking met o.a. de Regionale Organen Verkeersveiligheid, gemeenten, Veilig Verkeer Nederland.
Afdeling Haaren van de Fietsersbond, organiseert deze op zaterdag 29 oktober van 10.00-15.00 uur. Iedereen kan de fietsverlichting gratis laten repareren. De actie vindt plaats bij De Rijwielcentrale Helvoirt en maakt deel uit van de campagne ‘Ik wil je zien’. Tijdens deze dag controleert en repareert een speciaal versterkt team van De Rijwielcentrale gratis de fietsverlichting. Het enige wat betaald dient te worden zijn de materiaalkosten, er wordt dus geen arbeidstijd berekend.
Ik wil je zien
Met name jongeren fietsen vaak in het donker en lang niet altijd met licht. Het kan knap lastig zijn om te zorgen dat je fietsverlichting altijd werkt, zo weet de Fietsersbond uit eigen ervaring. Daarom deze reparatieactie en een campagne om te zorgen dat mensen elkaar aansporen en helpen om te fietsen met licht. Want fietsen met licht is relaxed. Zo kom je veilig en zonder boete thuis. En houd je geld over om leuke dingen te doen.
Goede verlichting
Op www.fietsersbond.nl is informatie te vinden over goede fietsverlichting en over de koplampentests van Testkees, de kritische consumentenvoorlichter van de Fietsersbond.
Fietsersbond_logoOver de Fietsersbond
De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van de 13,5 miljoen fietsers in Nederland met meer dan 33.000 leden en 1500 actieve vrijwilligers. De afdeling in Haaren is er ook om contact te houden met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes, en fietsvoorzieningen. Ook via www.haaren.nl kan men bij Meldpunt Haaren alle gebreken aan fietspaden doorgeven.
Voor meer informatie over de Fietsersbond, afd. Haaren kan men terecht bij Hans Naaijkens, De Gijzel 22, 5268 CN Helvoirt, tel. 0411-641778. E-mail: haaren@fietserbond.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *