[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”32721″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]Op zaterdag 18 augustus 2018 om 9.30 uur verzorgen de natuurgidsen van IVN Oisterwijk en LNMH Haaren een fietsexcursie langs verschillende natuurgebieden in de omgeving.
Tijdens deze fietsexcursie, van ongeveer 40 km, passeren wij verschillende landschappen waar de natuurgidsen even bij stil zullen staan.
De Nemerlaer is een landgoed met een rijke historie, statige lanen, het kasteel met kasteelboerderij, het meanderende riviertje de Nemer.
De leemkuilen zijn ontstaan door het graven van leem voor de baksteenfabricage en voor zandwinning, nu zijn het ideale broedplaatsen voor vogels.
De Loonse en Drunensche Duinen, alsmede het tussengelegen gebied De Brand komen aan bod. Deze gebieden hebben een zichtbaar verschil binnen enkele honderden meters van stuifzand tot moeras.
De Brand is een typisch Brabants Broeklandschap gelegen in een oud stroomdal van de Zandkantse Leye. De Loonse en Drunense duinen is het grootste levende stuifzandgebied van West-Europa met aparte flora en fauna. Het stuifzandgebied wordt afgewisseld met heidevelden en het gebied wordt omgeven door een gordel van wallen en bossen.
Vanaf de duinen rijden wij richting Udenhout en van daaruit naar het buurtschap Heukelom.
Via een landelijke route bereiken wij de Oisterwijkse bossen en vennen. Het gebied was ooit een uitgestrekt heidegebied waarin zich vele vennen bevonden. Rond 1800 is men begonnen men het gebied te bebossen. Op de terugweg fietsen wij langs de rand van de Kampina. De Kampina is een gevarieerd natuurgebied met uitgestrekt heide, dennenbossen, vele vennen en twee meanderende beken, de Beerze en de Rosep.
Om 9.30 uur verzamelen op de parkeerplaats kruising Burg. v.d. Oeverweg/ Posthoornseweg
Deze fietsexcursie is gratis en voor iedereen. Aangepaste fietsen en elektrische fietsen zijn welkom. Aanmelden is niet nodig.
De tocht duurt ongeveer 4,5 uur, zorg zelf voor voldoende eten en drinken voor onderweg.
Tijdens de fietstocht wordt er 1 of 2 keer gestopt bij een horeca, kosten zijn voor eigen rekening.[/vc_column_text][vc_single_image image=”31910″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_column_text]
 
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *