Wedstrijdverslag: Jurgen Hamers/ Foto’s: Gerben v/d Bruggen

Tegen FC Den Bosch, dat voornamelijk met reserve spelers aantrad die nauwelijks spelen in het 1e, had Helvoirt toch een moeizame 1e helft en stond ook met 3-0 achter. Wat de reden voor een mindere 1e helft ook had mogen zijn, in de 2e helft speelde Helvoirt aanzienlijk beter en kwam zelfs ook tot scoren via Rico de Laat die een goede aanval ook goed afrondde.
Het was dan zover. De vriendschappelijke wedstrijd in Stadion De Vliert tegen FC Den Bosch. Toch was het de vraag van hoe FC Den Bosch vanavond zou aantreden aangezien komende week koploper Sparta Rotterdam en VVSB (KNVB beker) wachten. Uiteindelijk hoorde we dat FC Den Bosch voornamelijk ging aantreden met spelers die zelden in actie komen in het 1e. Toch zaten daar wel wat aansprekende namen tussen zoals Jordi Thomassen, Malcolm Esajas en Jort van der Sande (zoon van oud Helvoirt speler Nico van der Sande 2, want er waren 2 Nico van der Sandes destijds in Helvoirt 1, omdat hij de jongste van de 2 was werd hij Nico 2 genoemd). Met name die 3 waren de hele wedstrijd toch wel de beste spelers aan Bossche zijde. Helvoirt startte met Jordy, Floris, Koen, Corné, Rick, Roel, Nick, Tim, Mart, Rico en Collin in de basis. En ja, ook al speel je tegen de spelers die niet zo vaak in actie komen, dan mag je toch verwachten dat de spelers toch aardig kunnen voetballen en maximaal geven om zich in de kijker van René van Eck te spelen. Den Bosch begon, logischerwijs, ook het best en liet via van der Sande de eerste kans noteren toen hij van dichtbij overschoot. Na een kwartier spelen bereikte Esajas vanaf rechts Thomassen die met een schuiver Jordy kansloos liet; 1-0. Diezelfde Thomassen kopte een minuut later net over. Daarna kreeg een Rico op de 16 een goede schietkans na een teruggelegde bal maar zag z’n schot geblokt worden. Na 22 minuten verdubbelde Den Bosch de voorsprong nadat 2 verdedigers van Helvoirt mistastte op een voorzet en Thomassen de bal kon controleren en met buitenkant rechts afronden: 2-0. Bijna werd het ook 3-0 toen de kopbal van van der Sande op de lat eindigde. 10 minuten voor rust toch weer een kansje voor Helvoirt nadat Rico z’n mee opgekomen broer bediende die in een keer de bal naast schoot. In de 40e minuut kreeg FC Den Bosch een strafschop nadat Jordy Jordi Thomassen zou hebben neergelegd. Al zei Jordy zelf dat hij Thomassen niet eens raakte. Malcolm Esajas benutte de strafschop: 3-0. Jordy voorkwam nog erger leed door vlak voor rust nog van der Sande van scoren af te houden.
Waar FC Den Bosch, op het oog, met de zelfde 11 aan de 2e helft begon, kwam Helvoirt met een half nieuw elftal binnen de lijnen. Jordy, Koen, Corné, Rick, Nick en Mart werden vervangen door Remco, Ingmar, Stijn, Steyn, Luke en Menno. En ja, toonden we in de 1e helft te veel respect voor Den Bosch? Waren we een beetje teveel onder de indruk van de omstandigheden? Of geloofde Den Bosch het wel? Feit is wel dat Helvoirt de 2e helft beter speelde. Er kwam meer strijd en er kwamen ook meer aan voetballen toe. Het leidde ook tot een aantal voorzetten of steekballetjes die vaak net te scherp voor onze spitsen waren. En als Helvoirt vaak dreigde, leden we eigenlijk te vaak balverlies. Helvoirt kwam dus nu meer in de buurt van het Bossche doel en na 70 minuten was het dan toch raak toen Collin Luke wegstuurde en Rico gleed diens voorzet bij de 2e paal achter doelman Daan Bollen. Zo konden de ruim 200 toeschouwers die uit Helvoirt waren meegekomen toch juichen. Remco hoefde in de 2e helft niet veel in actie te komen. Want FC Den Bosch kon in de 2e helft alleen maar vanuit 2e lijn ruim overschieten of de voorzetten van Bossche kant gingen allemaal hoog over of voorlangs, maar moest na 75 minuten pas echt een redding verrichten toen het schot van Esajas van richting werd veranderd. In de slotfase gunde Roland ook Rens nog wat speelminuten in dit duel. De laatste mogelijkheid was ook voor Den Bosch. Esajas ging alleen op Remco af en schoot toch wel hoog over. Daarmee eindigde deze wedstrijd.

IMG-20160126-WA0006
Foto: Gerben v/d Bruggen

IMG-20160126-WA0005
Foto: Gerben v/d Bruggen

IMG-20160126-WA0004
Foto: Gerben v/d Bruggen

IMG-20160126-WA0003
Foto: Gerben v/d Bruggen

IMG-20160126-WA0002
Foto: Gerben v/d Bruggen

 

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Theovanewijk@telfort.nl. , 28 januari 2016 @ 00:26

    Mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *