Tijdens het optreden op zondagmiddag 5 maart in Van der Valk hotel “De Witte” in Vught zal tevens de nieuwe CD/DVD worden gepresenteerd.

Zondagmiddag 5 maart wordt de Valkenzaal van “De Witte” aan de Bosscheweg 2 te Vught bemand door de Brabantse band The Explosion Rockets. Vanaf 13.00 uur gaat de zaal open en om 14.00 uur is het 4 uur lang showtime met muziek uit de fifties en sixties. Voor de liefhebbers is er een grote dansvloer.
Tijdens dit optreden zal Savage Kalman, de zanger van het eerste uur van de band, de nieuwe CD/DVD presenteren. Savage Kalman stond met The Explosion Rockets in de zeventiger jaren als huisorkest in de Tros TOP50 met Tom Mulder.

Nieuwe CD
Ze geven het volmondig toe. Het heeft deze keer inderdaad wel erg lang geduurd voor band een nieuwe CD maakte. Niet omdat de mannen geen inspiratie hadden, maar gewoon omdat zij de afgelopen jaren met veel diverse projecten bezig waren wat steeds veel voorbereiding kostte.
Bijna 2 jaar geleden begonnen de eerste opnames in hun eigen studio in Vught. Zij namen de tijd om een gelikte CD te produceren. Soms werd er maanden niet aan gewerkt om dan weer volop de studio in te duiken. Uiteindelijk is het een pracht van een CD geworden met een grote diversiteit aan nummers.
Het zijn allemaal beauty’s. Heerlijke ballades waarin Ruud Kuijpers zijn zangkwaliteit laat horen, worden afgewisseld door stevige rock nummers.
Ook zijn er een aantal gitaarinstrumentals opgenomen. De CD is een echte aanrader voor de liefhebber van
muziek uit de eindjaren ’50 beginjaren ’60. The Explosion Rockets hebben in hun 32 jarig bestaan na de heroprichting in 1985 al eerder 5 albums, een live CD en 2 DVD’s uitgebracht.
Nieuwe DVD
De bedoeling was om een live DVD uit te brengen, samen met een studio CD. De live opnames die gemaakt zijn in het theater in Son waren helaas niet goed genoeg om deze uit te brengen.
Tijdens een optreden van de band in Luxemburg voor Neue Revu en de Luxemburgse Elvis fanclub zijn er prachtige Video opnames gemaakt die de band de fans niet wil onthouden. Vandaar dat er gekozen is voor deze Live-DVD in combinatie met een studio CD in één box. Dus twee voor de prijs van één.
Wilt u verzekerd zijn van een goede zitplaats kom dan op tijd.
Kaarten voor dit optreden en CD/DVD-presentatie zijn te koop bij Thom Sens. Tel. 06-45.92.85.86 of via explosionrockets@hotmail.com
Meer info www.explosionrockets.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *