De Klender

 1. Disco schaatsen met DJ Sjors

  16 december 2017 om 10:00 - 22:00
 2. Kerstconcert Open Kerk

  16 december 2017 om 19:00
 3. Weihnachtsoratorium met dirigent Lex Wiersma uit Helvoirt

  16 december 2017 om 19:00
 4. Moves & Grooves

  16 december 2017 om 20:00
 5. Muziek, kerst, sfeer,….Vocalis!

  16 december 2017 om 20:00

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

...

En dan nu hup, aan de slag!

www.progressief96.nl
info@progressief96.nl
Op 4 oktober tijdens de Burgerpeiling heeft u zich – opnieuw – uitgesproken voor herindelen, net zoals bij de eerdere bijeenkomsten in de dorpen en daarvoor bij de enquêtes. Voor ons was uw voorkeur al lang duidelijk en u heeft het weer bevestigd.

De peiling bevestigde niet alleen uw voorkeur maar laat ook zien dat u heel goed kunt invoelen wat het verschil is tussen uw dorp en de rol van een gemeente: U leeft en woont in het Dorp, en de Gemeente staat in dienst daarvan, zij moet zorgen dat het leven met elkaar in het dorp op een prettige en veilige manier kan. En dat wil zeggen dat de vereniging een betaalbaar dak boven zijn hoofd heeft, dat kinderen veilig naar een goede school kunnen, dat je wanneer het even allemaal niet lukt je goede zorg, hulp en/of inkomensondersteuning krijgt en ga zo maar door. Een dorp dat ben je met elkaar, het is de plek waar je leeft, sport, een praatje maakt met de buurvrouw en waar je thuis bent en je thuis voelt.
En als het de gemeente op termijn niet of minder goed lukt om dat goed te regelen dan is het tijd om te kijken hoe het weer wel kan, in belang van het dorp. En dat is precies wat wij al langer zagen en waar de andere partijen gelukkig nu ook ja tegen gezegd hebben.

Aanvankelijk wilde de gemeenteraad pas op 21 december uitspreken over wat te doen met de uitslag van de burgerpeiling. Maar wij vonden 3 maanden wachten zonde van de tijd. Er is dan toch geen andere uitslag en je moet toch een keer met je billen bloot. Progressief 96 heeft daarom meteen na 4 oktober een extra raadsvergadering laten uitschrijven. En wij zijn blij dat uw en onze voorkeur voor herindelen uiteindelijk unaniem overgenomen is door de andere partijen in de raad.

Een heel belangrijke stap voorwaarts. Het betekent dat we nu echt kunnen beginnen. De gesprekken met de buren worden gestart en er gaat gekeken worden naar wat nodig is om de dorpen in de nieuwe gemeentes in te passen: met wie en wanneer en hoe.

Progressief 96 wil dat u als inwoners ook zeker een rol hierin krijgt. Het gaat immers om uw eigen dorp, uw nieuwe gemeente, die voor u aan de slag moet. In het Plan van Aanpak dat nu uitgedokterd wordt hebben wij dit ook expliciet als voorwaarde laten opnemen.

En als u nog iets dichter bij het vuur wil zitten en net als wij in de raad uw schouders onder de herindeling wil zetten nodigen wij u uit om ons, Progressief 96 te komen versterken: u bent meer dan welkom! Kom gerust eens langs op onze fractievergaderingen, stuur een mail of wordt lid. Uw mooie dorp is het zeker waard!

Carine Blom
Progressief 96

CC Corvers Column

12 november 2017 CC: CORVERS COLUMN: Tegenzin

...

Rubriek: Huyswerk

7 november 2017 in Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *