De Klender

 1. Disco schaatsen met DJ Sjors

  16 december 2017 om 10:00 - 22:00
 2. Kerstconcert Open Kerk

  16 december 2017 om 19:00
 3. Weihnachtsoratorium met dirigent Lex Wiersma uit Helvoirt

  16 december 2017 om 19:00
 4. Moves & Grooves

  16 december 2017 om 20:00
 5. Muziek, kerst, sfeer,….Vocalis!

  16 december 2017 om 20:00

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

...

DRUGSPAND GESLOTEN

Burgemeester Jeannette Zwijnenburg – Van der Vliet gaat woensdag op grond van artikel 13b van de Opiumwet een particuliere woning aan de Langeweg in Haaren voor de duur van vier maanden sluiten. In de schuur trof de politie onlangs een hennepkwekerij aan, inclusief alle voorzieningen die nodig zijn voor een hennepkwekerij. In de woning werden ook hennep gerelateerde zaken aangetroffen.

Het is de eerste keer dat burgemeester Zwijnenburg gebruik maakt van haar bevoegdheid om een particuliere woning te sluiten. Eerder werden er druggerelateerde activiteiten aangetroffen in recreatiewoningen en een agrarische schuur.

Maatwerk
In principe wordt een woning altijd gesloten als drugs wordt aangetroffen. Alleen als het een licht vergrijp betreft, volgt een waarschuwing. Dat de inzet van artikel 13b maatwerk is, laat de vondst van een hennepkwekerij aan de Scheurbroeksesteeg in Haaren zien. Daar is besloten om het bijgebouw waar een hennepkwekerij is aangetroffen volledig te laten slopen. Legalisatie van het illegale bijgebouw behoorde niet tot de mogelijkheden en is er dus gekozen voor de meest ingrijpende maatregel.

Zaterdag 10 juni trof politie ook een professionele kwekerij aan in een woning aan de Romeinseberg in Esch. De stijging van het aantal kwekerijen dat wordt aangetroffen is een gevolg van veranderd beleid. De gemeente en de politie hebben samen de afgelopen maanden van het oprollen van overlastgevende panden in de dorpen tot prioriteit gemaakt.

Meld Misdaad Anoniem
De gemeente Haaren en politie doet er alles aan om drugscriminaliteit uit te bannen. Dat kan ze niet alleen. Daarom roept de gemeente haar inwoners op om zich te melden als ze in hun omgeving een verdachte situatie zien. Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, telefoon: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Foto: Archief HelvoirtNet/Bart Meesters

CC Corvers Column

12 november 2017 CC: CORVERS COLUMN: Tegenzin

...

Rubriek: Huyswerk

12 juni 2017 in Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *