Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

Het is mogelijk om op de nieuwssite van Helvoirt.n...

De gedachte achter SamenKracht80+

Ouderen worden. Dat betekent nogal wat. Iedereen wil het worden, maar ouder zijn wil niemand. Van betekenis blijven in de gemeenschap, familie, buurt, vereniging, kerk of ander verband is een groot goed. Waar ‘van betekenis zijn’ ontbreekt ontstaat er immers ruimte voor eenzaamheid, depressie en sociaal isolement. Maar hoe blijft u meedoen? Hoe blijft u van betekenis, ook als u de tachtig (ruim) bent gepasseerd? Zit de samenleving niet meer op u te wachten? Of is al uw levenservaring juist van onschatbare waarde? In de media wordt steeds vaker gesproken over kwetsbare ouderen. Maar wat als we aan U vragen of er nog ambities zijn om ‘mee te doen’ en U vertellen dat uw rijke ervaring hierin juist telt? Vindt u het belangrijk dat hier naar geluisterd wordt dan bent U iemand waar we naar op zoek zijn.

Op voet van gelijkwaardigheid en op persoonlijke titel doen ouderen, professionals en beleidsmakers mee in dialoogbijeenkomsten de zogenaamde Ateliers. Uw inbreng telt en er wordt naar u geluisterd. Zo ontstaat Samen-Kracht. De kracht van het samen doen!

Op donderdag 7 en 21 juni 2018 organiseren we in het HelvoirThuis een dialoogbijeenkomst van Samenkracht80+. Van 9.30 uur tot 12.00 uur gaan we in gesprek met (bijna) 80-plussers, maar ook met mensen die vanuit hun (vrijwilligers)werk met ouderen in contact staan. Ook jongeren en andere geïnteresseerde zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. In de bijeenkomsten gaan we, door middel van de dialoog, uitzoeken wat ‘meedoen en van betekenis zijn’ voor verschillende mensen betekent en wat er nodig is om dit te bevorderen en in stand te houden.

Zowel op 7 juni als op 21 juni is er vanaf 9.30 uur ruimte om binnen te lopen bij het HelvoirThuis en wordt u ontvangen met koffie/thee en iets lekkers en om 10.00 uur beginnen we met de bijeenkomst.

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met:
Esther Schellekens, esther-schellekens@kpn-mail.nl of tel. 06-36496288
Frank van Gorp, frankvangorp@contourdetwern.nl of tel: 06-82625359

Helvoirt van toen
Dorpsplatform Plein Helvoirt

CC Corvers Column

7 januari 2019 Corvers Column: Vlucht naar voren

Sinds april vorig jaar heeft de burgemeester nog a...

De Buit

Plein Helvoirt

16 mei 2018 in Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.