[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”39753″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]Het afscheid van Dr. Jenniskens betekende dat hij ‘iets terug wilde doen voor Helvoirt’. Toen, het was december 2014, werd gedacht aan het nog te starten project ‘dagbesteding welzijn’. Dankzij giften en subsidies kon dit project starten in oktober 2016 én bleef de € 3.600 opbrengst van de receptie staan. In januari 2017 begon de zoektocht naar een goede besteding en al ras kwam het idee ‘beweegtuin’, niet veel later aangevuld met een ‘ommetje’. De basis voor de ‘Beweegroute Helvoirt’ was gelegd!
In de periode daarna werd met hulp van de GGD een grote werkgroep geformeerd, waarin eigenlijk alle belanghebbenden zitting kregen: bewoners route, fysiotherapeute, diëtiste, sportleidster, huurder Leyenhof, medewerkster welzijn zorgstichting ’t Heem, coördinator sport TinH, unit coördinator Kindertuin, directie, leerkrachten en leerlingen Dr. Landmanschool en vertegenwoordigers van de GGD, Cello, ContourdeTwern, LEFH en Vereniging 55+. Na een eerste presentatie bij de gemeente werd de werkgroep meteen aangevuld met een ambtenaar én stond de afspraak dat de gemeente de helft van het project (toen begroot op € 52.000) zou betalen, mits dit burgerinitiatief voor de andere helft zou zorgen. Het is bijna ongelooflijk hoe positief de reacties waren van organisaties als Vereniging 55+ Helvoirt, het Beheercollege HelvoirThuis, de Platen en Boekenmarkt, Stichting Vrienden van zorgstichting ’t Heem en Stichting Drieklank. Samen met de kinderen van de basisschool en de Kindertuin – via een sponsorloop – zorgden zij dat het streefbedrag hoegenaamd gehaald werd. Intussen kwam ook de wens van ouders naar voren om op de ‘rolschaatsbaan’ iets te maken voor de allerkleinsten. Niet alleen een uitbreiding van de werkgroep was het vervolg, maar ook de keuze om een route te bouwen met de accenten: schooljeugd, senioren, bootcamp, calisthenics en dus de allerkleinsten.
Er kwamen afspraken met bedrijven, bedoeld om ‘onze’ ideeën te combineren met hun professionele insteek en uiteraard om te komen tot een haalbare offerte. Na veel passen en meten, de keuze om ook zelf de handen uit de mouwen te steken én de toezegging van het Leye Fonds voor de resterende gelden kwam dit rond.
Vanzelfsprekend moest er ook een gedegen overeenkomst komen, dit burgerinitiatief wordt immers gerealiseerd op gemeentegrond! En onlangs, 2 augustus 2018, zijn onder die afspraken handtekeningen gezet. De ‘Beweegroute Helvoirt’ wordt ingepast in het straatmeubilair van de gemeente en valt derhalve qua onderhoud, reparaties en jaarlijks (verplichte) keuring onder verantwoordelijkheid van de gemeente.
Tja, en nu? De levertijd van alle toestellen vraagt nog zo’n 8 weken en daarna volgt natuurlijk nog het plaatsen. In samenwerking met de Rabobank zijn we bezig met de organisatie van de opening. Daarvoor hebben we de ochtend van 31 oktober gereserveerd, met aansluitend op die dag én de volgende allerlei kennismakingsmomenten op de route. Je wilt toch ook weten wat voor mogelijkheden de toestellen bieden voor jou als beginneling of als (redelijk) gevorderde!
We houden je verder op de hoogte! [/vc_column_text][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *