Zet 13 muziektheatervoorstellingen en 1000 muzikanten in 5 verschillende Brabantse gemeentes in de ’Spotlights’. Letterlijk en figuurlijk.
Vanaf 23 september trekken zo’n 1.000 amateurmuzikanten door het Brabantse land in Haaren, Sint-Michielsgestel, Heusden en Vught met de voorstelling Fanfari Bombari. En op 11 december wordt het Jeroen Bosch jaar spectaculair afgesloten in ’s-Hertogenbosch afgesloten door Fanfari Bombari tijdens de onthulling van het Bosch Beest. Een muziekfeest voor de hele familie. Gerard van Maasakkers en vier professionele acteurs brengen via een spetterende muziektheater-voorstelling het verhaal van twee rivaliserende fanfares die strijden om de beste Jeroen Bosch-voorstelling. Met een spannende verboden liefde die Gerard van Maasakkers op eigen muzikale wijze toch naar een happy end van dit muziekfeest weet te brengen.
De organisatie is trots op wat tot nu toe al bereikt is. Samen met 1.000 amateurs van harmonieën, koren, brassbands, maar ook een accordeonvereniging, een smartlappenkoor en een sambaband wordt in de 4 dorpen al druk gerepeteerd. Er zijn 4 fantastische speellocaties gevonden, met de karakteristieke bijzonderheden die eigen is aan het prachtige Brabantse landschap. Echter het budget biedt geen ruimte om de voorstelling goed uit te lichten. Omdat de voorstelling buiten en in de avond speelt, is goede belichting essentieel. Daarvoor hebben we nog 10.000 euro nodig. In samenwerking met Voor De Kunst is vanaf 9 mei een Crowdfundingactie gestart. Voor wat hoort wat! Iedere bijdrage wordt gewaardeerd en de gulle gevers kunnen rekenen op een persoonlijke waardering. De eerste 25 mensen die doneren, krijgen buiten de tegenprestaties exclusieve extra’s als het Boschpakket voor 2 personen met een waarde van 150,- .
FANFARI BOMBARIDe muziektheatervoorstelling Fanfari Bombari biedt honderden amateur beoefenaars een professioneel podium. Per voorstelling is er plaats voor zo’n 500 man publiek, en maximaal bereikt Fanfari Bombari zo’n 6.000 bezoekers, dit is exclusief de afsluitende Bosch 500 manifestatie op 21 december in ’s-Hertogenbosch. Fanfari Bombari vindt plaats op vier prachtige Brabantse buitenlocaties: Landpark Assissië in Haaren, De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel, De burcht in Heusden en Fort Isabella in Vught. De Muziekverenigingen krijgen de kans om een hoofdrol te spelen in een professionele muziektheatervoorstelling in het Bosch 500-jaar. De gemeenten participeren op geheel eigen wijze in de Bosch 500-manifestatie. Fanfari Bombari is een project van, voor en door Brabanders.

www.fanfaribombari.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *