[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”44067″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]HELVOIRT – 19 december. Ze zijn maar wat trots met hun nieuwe brandweerauto in Helvoirt. Er staat sinds vandaag een vlam-nieuwe Mercedes brandweerauto in de kazerne van Helvoirt. Hiermee is het wagenpark het laatste jaar behoorlijk vernieuwd.
2 maanden oefenen
Al twee maanden zijn alle brandweerauto-chauffeurs en overige brandweerlieden van het korps Helvoirt bezig met oefenen en rijden met het nieuwe voertuig. Helvoirt heeft een korps van 22 personen waarvan 11 personen de nieuwe wagen mogen besturen. En dat is na 16 jaar, dat ze de vorige hadden, toch wel weer even wennen.
Deze nieuwe wagen komt uit een gezamenlijke mantelovereenkomst waardoor er een groot aantal geleverd zijn in Brabant Noord en Limburg Noord, er is een Europese aanbesteding voor geweest. 
Nieuwe snufjes
Deze nieuwe heeft de nieuwste technieken aan boord en alle verlichting, is uiteraard allemaal led. Alle laatste nieuwe snufjes zitten in de nieuwe auto. De inhoud van de watertank is 500 liter meer dan het oude voertuig die bracht 2000 liter water mee tegen 2500 liter nu. De complete materiaal inhoud van dit voertuig is nieuw en zit nog beter ingedeeld in de ruimtes.
Feestelijk tintje
2e Pinksterdag (10 juni) wordt de auto officieel overgedragen door Brabant Noord aan het korps Helvoirt en zal er tevens een Open dag zijn in en rondom de Brandweerkazerne. Meer info hierover volgt nog. Noteer deze datum al vast in uw agenda.
Foto’s Bart Meesters[/vc_column_text][vc_single_image image=”44068″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image” title=”Naast elkaar met de onlangs geleverde waterwagen….”][vc_single_image image=”44065″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][vc_message message_box_style=”3d”]Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net[/vc_message][vc_column_text]
 
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *