Helvoirt. De Bonte Keiespellers Aovond van vrijdag 20 januari in HelvoirThuis trok een volle zaal liefhebbers van Helvoirtse humor. Klets met geestige woordspelingen rolde de zaal in die de lachspieren prikkelden. Deze optredens afwisselen met goed gebrachte muziek, dans en sterke sketches zorgden voor een gezellige vrolijke avond in de warme mooi versierde sportzaal. Presentator Peter (pannenkoek) Tuerlings kletste de optredens aan elkaar.
Een vlot strak programma met de start van een optreden door de Raad van Elf. Fantastisch voor het publiek zoals men het bracht. Bijna ongelooflijk hoe een voltallige raad kans zag de zaal stil te krijgen met hun verrassend optreden.
Cabaretgroep De Kachel Aon legde de lat weer hoog met een lied over het lange samen zijn van Haaren en Helvoirt. In pauze hoorde je opmerkingen als: “Scherpe teksten.” Willa van Iersel en Monique van Zeeland kwamen van de Braacken in Vught terug naar de Leyenhof. Zij kropen elk in een ton. Daar speelden ze de bal elkaar toe. Over Haaren naar Helvoirt en de mogelijke opvolger van de pastoor die Helvoirt gaat verlaten. Een heel actueel verhaal met veel humor van het tweetal dat voor de tweede keer op de planken van het BKA het publiek bespeelden.
Grappige optredens van het Trio gevormd door Elly Fitters, Henk Jansen en Nel Smits – van der Zanden. Hierna volgde een optreden van een tweede trio: Kees van de Sande, Karin van Baast met Marty van de Loo. Mooie actie met onderwerpen als Alzheimer, Parkinson en de bezuinigingen in de zorg.
Na de pauze zorgde Naovenant gevormd door de dames van de raad van elf voor een, letterlijk en figuurlijke, daverende trommel act. Marieke Jacobse, Jeanine van Iersel, Susanne van Hattum met Henk Jansen vormden samen Drieklank. Zij brachten een toepasselijk lied op een wel heel geestige manier. De zaal genoot van het optreden.
Kletser Joris Schoonus uit Haaren kwam in de ton als Sjors. Hij onderstreepte de rivaliteit maar ook het gemoedelijke tussen Haaren en Helvoirt met een glimlach. De vogeltjes act van weer de Trio’s bracht het publiek vol aan het lachen. Ronald Maas uit Biezenmortel vertelde als kletser zijn levensgeschiedenis als kind van God. Zijn ervaringen in de hemel met andere geloofsovertuigingen zorgde voor hilariteit.
De Kachel Aon, gevormd door: Toon van der Zanden, Corné van Hout en Angelique Cornelissen, sloten de avond toepasselijk af met een lied en alle artiesten op het podium. Slechts vijf minuten later dan gepland eindigde het bomvolle optreden van wel 39 artiesten. Mogelijk gemaakt door welgeteld 14 vrijwilligers die belangrijke zaken als verlichting, geluid, opmaak, het podium en meer stipt op tijd aanreikten. Kaartbezitters van zaterdagavond mogen reikhalzend uitkijken naar hun BKA. 

FOTO’S VAN BART MEESTERS KLIK HIER
Van onze correspondent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *