De Bonte Keiespellers Avonden, voor het eerst in het HelvoirThuis, werd meteen een echte bonte bedoeling. Bont vanwege de gevarieerdheid van muziek, klets, sketches en verrassende optredens. Bont ook vanwege de lange zit die om klokslag 20.00 uur begon en pas tegen middernacht ophield. In die tussentijd werd er veel gelachen, geapplaudisseerd en vooral genoten. Opmerkelijk de optredens van jeugdigen en artiesten van buiten Helvoirt. Vele lovende woorden kregen de vrijwilligers. De vrijdagavond was net niet uitverkocht maar voor de zaterdag waren geen stoelen leeg.
Een tweetal Limburgse zusters maakten op hilarische wijze de plannen bekend rond de kerktoren van de Nicolaaskerk. Soms maakten ze een kruisteken vanwege de tekst die niet helemaal het juiste weergaf wat zij bedoelden. Het kwam hier op neer dat nogal wat geld nodig bleek voor de restauratie van de kerktoren. Met een brede glimlach en een wc borstel in de hand vertelden Jeanine van Iersel en Suzanne van Hattum de noodzaak van een inzamelactie.
BKAEen tweetal bewoonsters van de Braacken in Vught kwamen op bezoek in hun Helvoirt. Van het HelvoirThuis wisten zij weinig van. Zij mopperden over het feit dat de Haarense ouderen later in de Braacken kwamen en eerder weg mochten. Kortom, de ouderen uit Haaren kregen voorrang op de ouderen van Helvoirt. En dat zinde Willa van Iersel en Monique van Zeeland niet die deze rollen vertolkten.
26De kletsers in de ton verstonden hun vak en speelden met het publiek. Een groep jeugdige turnleden zorgden voor een snel en verrassend optreden. Net als de complete raad van elf met prins die een dans verzorgden waar het licht een bijzondere rol in speelde. De muziekgroep Kachel Aon zong over de actualiteit van het dorp Helvoirt met een nieuw multifunctioneel gebouw. De onderneemster Marieke Kruger kwam in meerder gedaantes op het podium. Andere reeds eerder gemelde artiesten kwamen vaker in een andere hoedanigheid in de spotlights te staan.
Van onze correspondentĀ , Foto’s Bart Meesters (meer foto’s KLIK HIER)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *