De bigband bestaat al weer 18 jaar. Four Swing treedt gemiddeld zes keer per jaar op, meestal op uitnodiging. In de begin jaren van Big band Four Swing organiseerde de band vele malen haar alom bekende Winterswing. De band speelde o.a. in de Efteling, tijdens het Helvoirts weekend, Fontys 100 jaar,Oisterwijk Swingt, Galaparades JRL, koninklijk Land Juweel, Havenfeesten Turnhout, Dancemasters van Opstal, 3FM Serious Request 2015 en Jazz in Duketown 2015. Het grootste optreden was bij Rabo Culinair. ‘Wij traden toen op voor 1.700 bezoekers. In 2011 organiseerde creatief bestuurslid en zanger Bartolo met Big Band Four Swing een nationaal Big Band Festival met o.a. the VitzKids Big band, Mike Boddé en Marleen Achten in `t Plein te Udenhout en dit was als een van de projecten geselecteerd door het Oranjefonds van Prinses Maxima in het kader van ‘Kinderen Maken Muziek’. In de afgelopen jaren hebben ook  3FM Dutch Birdy Anna Verhoeven & Dutch Elvis Frank Anthony met Bigband 4 swing opgetreden.
Bigband Four Swing begon als een bigband vanuit de vier kernen van de gemeente Haaren.  ‘We zijn in 1998 gaan scouten onder de beste hafa-musici van Haaren, Esch, Helvoirt en Biezenmortel, bij elke harmonie en fanfare heb je toptalent.’ Inmiddels is de groep ook iets breder dan de gemeente, maar Four Swing blijft een Haarense bigband. De bigband staat onder leiding van bandleader Daan Morris.
Bigband-gevoel komt terug!’
Wij zijn enthousiast over de tendens van de laatste jaren waarin er meer aandacht voor bigbands komt. ‘Denk maar eens aan Michael Bublé, Robbie Williams Live at Albert Hall, the New Cool Collective, Lady Gaga & Tony Bennet en ook Caro Emerald.’ Mensen zien weer hoe leuk en swingend die live muziek kan zijn. Bartolo zingt zelf met veel overtuiging en plezier nummers van o.a. Bublé, Sinatra en Robbie Williams.
Juist met een ballad van o.a. Sting, Fields of Gold, latin-achtige nummers als Sway en Meglio Stasera, Rock this Town van de Brian Setzerband  krijgen we mensen altijd in beweging.’ Het is wat ons betreft één van de sterke punten van Four Swing. ‘We spelen geen jazzstandards in lijzige arrangementen, maar lekkere uptempo vlotte swing.’
Kaarten in de voorverkoop.
Voor Dancemasters leerlingen slechts €7,50.
Aan de deur op 19 november €10,00
Aanvang 21.00 uur zaal open 20.30 uur
Meer info via www.dansvanopstal.nl
Partycentrum Van Opstal
Koestraat 28
5014 ED
Tilburg
013 – 542 20 68

bb4swing-foto-dec-2013-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *