Op maandag 12 september jl. is aannemersbedrijf Heijmans B.V. uit Rosmalen gestart met het asfaltonderhoud van de Helvoirtsestraat en Nieuwkuikseweg in Helvoirt. De werkzaamheden zijn begin november afgerond.
Werkzaamheden
De Helvoirtsestraat en Nieuwkuikseweg worden voorzien van een nieuwe laag asfalt met bijbehorende werkzaamheden. Om dit mogelijk te maken wordt eerst een gedeelte van het bestaande asfalt verwijderd. Daarnaast worden reparaties verricht t.p.v. schadeplekken. Op kruisingen en splitsingen worden een gedeelte van de bestrating van de toeleidende wegen vervangen door asfaltverharding.

Fasering

Om het doorgaande verkeer zo min mogelijk te belemmeren, woningen zo goed mogelijk bereikbaar te houden en de overlast zoveel mogelijk te beperken voert de aannemer de werkzaamheden gefaseerd uit. De planning is als volgt:
Fase 1 gedeelte vanaf de brug Drongelens Kanaal tot kruising Distelberg: is gerealiseerd.
Fase 2 gedeelte van de Nieuwkuikseweg tussen Distelberg en Guldenberg wordt uitgevoerd van maandag t/m donderdag 13 oktober 2016 (week 41) tussen 21:00 en 06:00 uur.
Op vrijdag 14 oktober 2016 wordt gewerkt (geasfalteerd) van 10:00 uur tot circa 22:00 uur.
De Nieuwkuikseweg is op vrijdag 14 oktober 2016 vanaf Guldenberg t/m kruising met de Distelberg afgesloten voor het doorgaande verkeer. Een omleiding is niet ingesteld. Een verwijzing naar een alternatieve route van Helvoirt naar Nieuwkuijk en van Nieuwkuijk naar Helvoirt is aangegeven en mogelijk via N65 > N 261 > A59 vice versa.
Fase 3 gedeelte vanaf de kruising Guldenberg t/m komgrens Helvoirt: 17 t/m 28 oktober (week 42 t/m 43).
Omleidingen
Tijdens de werkzaamheden wordt het doorgaande verkeer bij fase 3 omgeleid. Bij fase 2 is geen goede omleiding mogelijk. Deze wordt grotendeels in de nachtelijke uren uitgevoerd behalve op vrijdag 14 oktober en wordt geen omleiding geplaatst. Het verkeer wordt door informatieborden of tekstwagens attent gemaakt op de afsluiting.
Per fase worden mogelijk toeleidende wegen afgesloten voor het doorgaande verkeer en wordt de omleiding aangepast. Alle wegafsluitingen binnen de gemeente Haaren vindt u op de website www.haalmeeruitdeweg.nl
 Vragen tijdens uitvoering
Voor vragen kunt u terecht bij Arjan van der Meijden of Wim Clement, beiden telefonisch te bereiken via telefoonnummer 0411 – 62 72 82.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *