De afwerking van woon- en zorggebouw Leyenhof in Helvoirt nadert zijn voltooiing.
Bouwvakkers hebben het tegelwerk, de plafonds, het stucwerk, de deuren en keukens aangebracht. In de algemene ruimten hebben werktuigbouwkundigen gezorgd voor het afmonteren van de werktuigbouwkundige-, elektrische- en liftinstallaties. Nutsbedrijven hebben de laatste hand gelegd aan de energieaansluitingen van appartementen en algemene ruimten. Buiten is de terreininrichting in orde gemaakt, zoals: bestrating, afwerken van het gebouw met bergingen, alsmede afwerking van gevels bijvoorbeeld het keim-/schilderwerk van gevels.
ALLES NETJES AFWERKEN   img_1719
“Momenteel worden in de appartementen de puntjes op de i gezet. Samen met de aannemer lopen we nu alle zaken na. Dat wil zeggen dat de aannemer onvolkomenheden herstelt en alles netjes afwerkt, zodat huurders de sleutel van hun nieuwe appartement
in ontvangst kunnen nemen”, vertelt Marcel van de Oever, projectleider Vastgoed bij Woonveste.
Wonen en ontmoeten in Leyenhof
Leyenhof ligt in het nieuwe dorpshart van Helvoirt. Nu aan de afwerking van het pand is begonnen, is goed te zien dat de nieuwbouw uit drie bouwdelen bestaat met elk een eigen karakter.
KARAKTERISTIEK PAND img_1683
In totaal komen in Leyenhof 32 zorgappartementen en 50 huurappartementen. Het middelste blok met restaurant is gelegen aan het plein en heeft een chique monumentale uitstraling door de grotere hoogte, de witte gevel en de stevige hoge kap. De vleugel aan de Bloeymanstraat bestaat uit gevelvlakken van donkerbruin metselwerk met verticale accenten, een kroonlijst en plat dak. Het bouwdeel aan het Martinipad heeft een meer dorps karakter met verschillende kleuren metselwerk en een pannenkap met dakkapellen.
ONTMOETEN img_1757
De huurders in Leyenhof wonen straks op de verdiepingen. Op de begane grond komen 32 zorgappartementen
met gezamenlijke ruimten, zoals huiskamers voor bewoners met dementie. Huurders en buurtbewoners krijgen in het gebouw volop de mogelijkheid elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten en beter te leren kennen. Zo is er een restaurant met een uitgebreide kaart, uiteenlopend van lunch, diner tot borrelen. En een ontmoetingsruimte met uiteenlopende activiteiten.
PRETTIG WONEN img-20161004-wa0011
Huurders kunnen parkeren op de afgesloten parkeerplaats op het binnenterrein. Hier staan ook de bergingen en komen gezellige tuinterrassen. Rond het gebouw wordt een mooie groene tuin aangelegd. Wonen in Leyenhof betekent straks prettig wonen met de mogelijkheid van zorg en ontmoeten in een fijne sfeer!

MEER INFO KLIK HIER

img_1697
img_1769 img_1759 img_1751

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *