Margriet Foto Bart MeestersGEMEENTE ONDERZOEKT AFVAL PARTICULIERE PERCELEN MARGRIET/DRONGELENS KANAAL

Aan de Margriet in Helvoirt, bij het Drongelens kanaal, liggen op percelen, in particulier eigendom, grote hoeveelheden afval.

Het college van B&W van de gemeente Haaren vindt dit een zeer ongewenste situatie. Als “groene gemeente” vinden wij het onacceptabel dat daar grote hoeveelheden afval liggen in een kwetsbaar gebied, vlakbij Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Bovendien bestaat bij ons het sterke vermoeden dat er in het afval asbest kan worden aangetroffen.

Inventarisatie

De gemeente Haaren heeft een afvalverwijderingsbedrijf opdracht gegeven om een onderzoek te doen naar de exacte samenstelling van het afval. Om dit onderzoek goed mogelijk te maken zal minimaal de komende week het betreffende gebied worden afgezet, als dit noodzakelijk blijkt te zijn.

Verdere communicatie

De gemeente hecht waarde aan open communicatie.

Het afvalverwijderingsbedrijf stelt na het onderzoek een rapport op. De uitkomst van dit rapport is openbaar en wordt via de gebruikelijke publiciteitskanalen gecommuniceerd met de inwoners van Haaren. De eigenaren van de percelen, die allen buiten de gemeente wonen, ontvangen per brief informatie over de bevindingen.

Op dit moment beschikken wij niet over meer informatie. Zodra die wel voorhanden is, brengen wij die uiteraard meteen naar buiten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *