De spelers van deze A1 hebben eigenlijk alles al in hun carrière bij VV Helvoirt bereikt. Een keer najaarskampioen, een keer voorjaarskampioen, kampioen in de 2e klasse, een bekerfinale verloren én een bekerfinale gewonnen. Of missen ze toch nog iets? Kampioen worden in de 1e klasse. Dat hebben deze spelers nog niet op hun naam staan. Vandaag kregen ze de uitgelezen mogelijkheid om ook deze prijs in hun prijzenkast te zetten. Onder het toeziend oog van ruim 400 supporters werden beide ploegen met veel vuurwerk welkom geheten. Het vuurwerk was dus ruimschoots buiten de lijnen. Binnen de lijnen viel daar in de 1e helft nog niet veel van te merken.
Helvoirt zocht veelvuldig de aanval en Sint Michielsgestel gokte daardoor met 2 spitsen op de counter. Helvoirt A1 ging soms misschien wel te snel op zoek naar de openingstreffer waardoor er niet altijd goed gevoetbald werd, toch kwam het wel tot wat mogelijkheden en kansjes, maar de eerste echte grote kans noteerde we pas na 43 minuten toen Rens net overschoot na een goede vooractie van Max. In de extra tijd mocht ook de keeper van Gestel serieus aan het werk want hij tikte het schot van Joran over het doel. Het niveau was bij Helvoirt in de 1e helft dan misschien niet echt groots maar kreeg dus wel de kansen. Guido had vrijwel niets te doen in de 1e helft.
Ook na rust veranderde er niets, de ene aanval volgde naar de andere en kreeg de keeper van Gestel het steeds drukker. Zo moest hij redden op een inzet van Tom van dichtbij en redde hij prachtig op een vrije schop van Max. Die treffer wilde maar niet vallen maar na 72 minuten was daar dan toch eindelijk een gaatje gevonden. Max schoot een vrije trap op de kruising, keeper kreeg de bal daarna niet onder controle en Tom profiteerde in de rebound: 1-0. Nu was de keeper in de 2e helft niet altijd even zeker bij hoge ballen maar dat bleef vooralsnog onbestraft, tot nu dus. De treffer werkte bevrijdend want de A1 ging nu ook beter spelen. In de slotfase leverde dat ook een verdubbeling van de voorsprong op. Gestel kreeg een hoekschop die werd weggewerkt en was het vervolgens Tom in de counter die een behoorlijke rush maakte over de linkerkant en bediende vervolgens Hidde op maat die het karwei definitief afmaakte: 2-0. Er werd daarna al het nodige vuurwerk afgestoken maar de wedstrijd zelf was nog gaande. Gerben gunde in de extra tijd dan ook nog Max en Rens een publiekswissel. Misschien ook wel een beetje om ze te nog sparen want ze moeten morgen (zondag) ook nog met het 1e mee.
Daarna klonk het laatste fluitsignaal en konden de spelers van de A1 gaan feesten. Voor het eerst sinds 2009 is de A1 weer kampioen, toen was het in de 2e klasse en nu pakte de A1 voor het eerst in de historie ook een kampioenschap in de 1e klasse. Jongens, gefeliciteerd met de titel en ga ervan genieten!
Verslag Jurgen HamersUw gastreporter,
Jurgen Hamers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *