Van 20 t/m 25 april 2015 is de landelijke collecte van het Longfonds (voorheen Astma Fonds). Zo’n 40.000 collectanten gaan dan samen op pad, met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen longziekten. Elk jaar worden duizenden kinderen met astma benauwd opgenomen in het ziekenhuis. Kinderen zoals Bas. Daarom wil het Longfonds investeren in onderzoek om astma te voorkomen en genezen.
Longfonds
Bas lijkt een gewone 9-jarige jongen. Toch belandt hij door zijn astma zeker tien keer per jaar in het ziekenhuis en kan hij weken niet naar school. Sinds zijn geboorte heeft hij problemen met ademhalen. Bas: ‘Ik lig vaak in het ziekenhuis. Mijn grootste wens is dat ik weer normaal kan ademen.’ Bas is niet de enige. Elk jaar worden duizenden kinderen met astma benauwd in het ziekenhuis opgenomen. Gewoon kunnen ademen is voor deze kinderen niet vanzelfsprekend. Daarom wil het Longfonds investeren in onderzoek om astma te voorkomen en genezen.
Onderzoek
Onderzoeker Martijn Nawijn van het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) zoekt samen met wetenschappers in Utrecht en Gent naar een oplossing. Martijn Nawijn: ‘Kinderen met astma zijn vaak benauwd en kunnen daardoor niet goed meekomen op school. Wij willen graag weten hoe deze ziekte ontstaat, zodat we astma bij deze kinderen kunnen voorkomen en genezen.’ Wilt u meer weten over dit onderzoek? Ga dan naar longfonds.nl.
Longfonds
In Nederland hebben meer dan 1 miljoen mensen een ongeneeslijke longziekte, zoals astma of COPD. Het Longfonds strijdt voor mensen met een longziekte en wil gezonde longen gezond houden. Want gezonde longen zijn van levensbelang.

Bas (9 jaar) heeft maar één wens: normaal kunnen ademen
Bas (9 jaar) heeft maar één wens: normaal kunnen ademen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *