REGIO INFO

Bericht: Avulo FM

Reinier van Arkel heeft besloten om het zwembad per 31 juli 2016 te sluiten. Naast de doelgroepen van Reinier van Arkel maken ook de Dommelbaarzen en Nekton gebruik van dit bad die door de sluiting nu op straat staan. De Dommelbaarzen maakt gebruik van Reinier van Arkel naast de Laco-uren. Ongeveer vijf uur per week worden daar zwemlessen en diplomazwemmen georganiseerd. Zwemvereniging Nekton, een regionaal geori├źnteerde zwemvereniging, gebruikt het bad eveneens voor zwemlessen en diplomazwemmen maar ook voor recreatief zwemmen binnen verenigingsverband. Daarnaast maken ook nog enkele recreatieve clubs gebruik van het bad net als het duikteam en enkele particuliere zwemverenigingen. Een deel van de kinderen maakt gebruik van subsidieregelingen net als veel statushouders. Nu heeft het Jeugdsportfonds aangegeven dat de kinderen nog steeds gebruik mogen maken van die regelingen maar niet als zij gaan zwemmen bij een commercieel zwembad zoals bv. Laco.
B&W heeft met bestuurders van Reinier van Arkel gesproken over mogelijkheden om het bad open te houden maar dat gaat niet lukken. Zwemmen behoort niet tot de zogenaamde corebusiness en de conditie van het zwembad is zodanig slecht dat zij op geen enkele manier afspraken willen maken met huurders. Wel zijn zij bereid het zwembad te verkopen maar er is geen gegadigde gevonden. Het bad wordt daarom 31 juli gesloten.
De gemeente is nog op zoek naar oplossingen en is daarom in overleg met de gemeente Den Bosch, Boxtel en andere omliggende gemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *