Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

Het is mogelijk om op de nieuwssite van Helvoirt.n...

Weihnachtsoratorium (met dirigent Lex Wiersma uit Helvoirt)

Kom in kerststemming met het Weihnachtsoratorium van Bach in Vught

Op zaterdag 16 december 2017 verzorgt Projectkoor Brabant voor het vierde jaar op rij de uitvoering van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach in Vught. Traditiegetrouw wordt het gehele werk uitgevoerd, dus alle zes cantates. Aanvang van de uitvoering is 19.30 uur, de kerk gaat open om 19.00 uur.

Onder bezielende leiding van dirigent Lex Wiersma zal het koor samen met de solisten Catherine Hawkins (sopraan), Anita Dur (alt), Erik Bomers (tenor) en Hessel Vredeveldt (bas) acte de présence geven in de altijd sfeervolle Lambertuskerk. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest.

Projectkoor Brabant is in 2012 op initiatief van enkele zangers samen met en rond dirigent Lex Wiersma opgericht en bestaat uit een groep enthousiaste en zeer gemotiveerde zangers en zangeressen die in korte tijd een werk instudeert en kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen geeft. Het koor zingt voornamelijk vanuit de operatraditie, hetgeen dramatisch en klanktechnisch interessante uitvoeringen oplevert, gebaseerd op de Bel Canto-traditie en een levendige beleving van de muziek.

De afgelopen jaren heeft Projectkoor Brabant uitvoeringen verzorgd van het Requiem van Mozart en Messiah van Händel alsmede het Weihnachtsoratorium, de Matthäus Passion en de Hohe Messe van J.S. Bach.

Kaarten voor het Weihnachtsoratorium kosten € 25,00 en zijn verkrijgbaar in de webwinkel van Projectkoor Brabant (www.mijnwebwinkel.nl/winkel/projectkoor-brabant) en indien nog beschikbaar voor aanvang van het concert in de kerk.

Voor meer informatie www.projectkoorbrabant.nl.

Foto: Lex Wiersma (Helvoirt)

Film: Ballerina (AL)
Theater de Speeldoos in Vught

CC Corvers Column

7 januari 2019 Corvers Column: Vlucht naar voren

Sinds april vorig jaar heeft de burgemeester nog a...

De Buit

Plein Helvoirt

30 november 2017 in Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.