TENTOONSTELLING “EUROPA EN HET PLATTELAND”. Van 23 t/m 29 februari 2008 wordt er in het gemeentehuis van Haaren een tentoonstelling gehouden met als titel “Europa en het Platteland”. Bij veel mensen bestaat ten onrechte de indruk dat de Europese Unie niks oplevert en alleen maar geld kost. Via een scala aan documentatie (ook om mee te nemen) willen wij u laten zien wat de Europese Unie aan mogelijkheden biedt voor met name de dorpen in haar lidstaten.Ook voor het platteland in Nederland, en dus voor de dorpen van onze gemeente, biedt de samenwerking van de Europese lidstaten nieuwe kansen. Bezoek daarom de tentoonstelling en laat u informeren over de perspectieven die de Europese Unie oplevert, voor zowel jong als oud. De tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis loopt van zaterdag 23 februari 2008 tot en met 29 februari 2008. Openingstijden:

  • zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.
  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 16.00 uur. Europa en het platteland: een bezoekje waard!! 
    UITNODIGING TWEEDE DISCUSSIEBIJEENKOMST 

Bewoners waarderen discussieavonden over dorpsontwikkelingsplannen! Er werd volop gediscussieerd tijdens de eerste discussiebijeenkomsten in de vier dorpen van de gemeente Haaren. Dat de bewoners goede ideeën hebben, dat is wel duidelijk. Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan de tweede discussiebijeenkomst!!! Dorpsontwikkelingsplannen krijgen vorm!In alle vier dorpen van de gemeente Haaren heeft inmiddels de eerste discussieavond plaatsgevonden. In Esch, Helvoirt en Biezenmortel was de opkomst groot. In Haaren lag het aantal deelnemers helaas beduidend lager. De tweede bijeenkomst staat eraan te komen. Eerst even een terugblik.                                                                      Stappenplan DOP week6.gif Iedere inwoner van 16 jaar en ouder heeft een enquête ontvangen. Maar liefst 45% van de inwoners heeft de vragenlijst ingevuld en daarmee zijn/haar mening gegeven.  De belangrijkste resultaten uit de enquête zijn gepresenteerd tijdens de eerste discussiebijeenkomst. De presentaties kunt u terugvinden op de website van de gemeente.  De bewoners aan zetDe tweede helft van de eerste discussieavond was het woord aan de inwoners. In kleine groepjes bespraken de inwoners de voor hen belangrijkste knelpunten in het dorp en mogelijke oplossingen. En tot slot: Wanneer moet het knelpunt worden aangepakt? Alles wordt vastgelegdUw mening, uw idee, uw aarzelingen, ze zijn genoteerd en krijgen verder vorm op de tweede discussiebijeenkomst. Niks verspilde energie dus. Integendeel, wat we niet weten kunnen we niet opschrijven.  Tweede discussiebijeenkomstDeze acties worden tijdens de 2e discussiebijeenkomst weer met u besproken. Ook tijdens deze bijeenkomst wordt weer in kleine groepjes gediscussieerd. Vragen die tijdens deze avond aan de orde komen zijn: Zijn de voorgestelde actiepunten een oplossing voor de gesignaleerde knelpunten en wensen? Kloppen de gegevens? Op welke termijn dienen actiepunten te worden aangepakt? En mist u nog actiepunten?  Het woord is aan u!!Graag nodigen wij u uit voor de tweede discussiebijeenkomst. Deze vinden plaats op: Haaren             : maandag 11 februari 2008 om 20.00 uur in Den DompHelvoirt                        : maandag 11 februari 2008 om 20.00 in ’t GastenboschEsch                 : woensdag 13 februari 2008 om 20.00 uur in de EsBiezenmortel     : woensdag 20 februari 2008 om 20.00 uur in De Vorselaer. Laat u deze kans om mee te doen niet voorbijgaan !!Meer informatie kunt u vinden op: www.haaren.nl >wonen en omgeving>projecten bouwen en wonen>overige projecten>dorpsontwikkelingsplannen.Indien u niet over internet beschikt kunt u telefonisch contact opne
men met de receptie van het gemeentehuis, bereikbaar onder telefoonnummer 0411-627282.
 De projectwethouders voor de dorpsontwikkelingsplannenCarine Blom, wethouderJan Brenninkmeijer, wethouder 
WAT IS ER ALLEMAAL TE DOEN DE KOMENDE TIJD? Bijeenkomsten die voor u –als inwoner van de gemeente- van belang zijn 
Ø       14 februari: Vergadering raadscommissieVanaf 19.30 vindt in de raadzaal van het gemeentehuis de openbare, informatieve vergadering van de raadscommissie plaats.
Ø       19 februari: Inloopspreekuur college van B&WVan 17.00 tot 18.00 uur in elk gemeenschapshuis in ieder dorp van onze gemeente.
Ø       23 en 24 februari: Tentoonstelling Europa en het plattelandVan 11.00 tot 16.00 uur in de hal van het gemeentehuis
Ø       28 februari: Opiniërende en besluitvormende raadsvergaderingVanaf 19.30 uur vindt in de raadzaal van het gemeentehuis de openbare opiniërende en besluitvormende vergadering van de raad plaats.  U BENT VAN HARTE WELKOM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *