INLOOPSPREEKUREN COLLEGE VAN B&W

U kent het ondertussen vast wel; de inloopspreekuren van de burgemeester en wethouders.
 
Wilt u iets bespreken met de burgemeester of een wethouder, kom dan naar het inloopspreekuur in uw dorp.

Onze bestuurders willen veel praten met u en luisteren naar wat er leeft. U kunt in principe met al uw vragen bij de bestuurder terecht, u bent niet afhankelijk van de zaken die de betreffende bestuurder in zijn portefeuille heeft.

Burgemeester en wethouders rouleren per dorp, dat wil zeggen dat in ieder dorp op genoemd tijdstip één bestuurder aanwezig is om inwoners te woord te staan.

8 december 2009 van 17.00 tot 18.00 uur:
Haaren, den Domp: burgemeester Ronnes
Helvoirt, ‘t Gastenbosch: wethouder Brenninkmeijer
Biezenmortel, de Vorselaer: Wethouder Van den Dungen
Esch, de Es: wethouder Blom


WIJ ZOEKEN VRIJWILLIGERS

Buro Sociaal Raadslieden Haaren zoekt vrijwilligers met kennis van regels en wetten en/of belastingen.

Buro Sociaal Raadslieden
Op 1 januari 2010 start het sociaal raadsliedenwerk van de welzijnsinstelling Delta in de gemeente Haaren. Buro Sociaal Raadslieden Haaren hoort bij de Boxtelse Welzijnsinstelling Delta en helpt inwoners van Esch, Biezenmortel, Haaren en Helvoirt gratis, en desgewenst anoniem, met hun hulpvragen. Deze vragen gaan bijvoorbeeld over belastingen, sociale zekerheid, arbeid, huisvesting, erfrecht, echtscheiding, onderwijs/ studiefinanciering en maatschappelijke voorzieningen.
Om de inwoners, die een beroep doen op Buro Sociaal Raadslieden Haaren, te kunnen helpen, zoeken wij enthousiaste vrijwilligers.

U
Wanneer u kennis heeft van belastingen zult u vooral cliënten adviseren en informeren over belastingzaken en helpt u ze met het invullen van hun belastingformulieren en bezwaarschriften. Hebt u meer algemene kennis van regels en wetten, dan is het belangrijk om de kernhulpvraag in een gesprek met een cliënt naar boven te halen en daarvoor een oplossing te zoeken. Goed kunnen luisteren is dan heel belangrijk. Wanneer u niet zelf de hulpvraag kunt oplossen, verwijst u door naar de juiste instantie. U wordt uiteraard ingewerkt en begeleid door de beroepskracht van Buro Sociaal Raadslieden Haaren.

Wat vragen wij?
Wij zoeken enthousiaste mensen die het leuk vinden om mensen, die het minder breed hebben, te helpen. U kunt minimaal één dagdeel per week vrijwilligerswerk doen.

Wat bieden wij?
Wij bieden u een vrijwilligersfunctie waarin u veel kunt betekenen voor mensen in uw eigen omgeving. U maakt deel uit van een team vrijwilligers. U krijgt voldoende ondersteuning en begeleiding van de beroepskracht en er is de mogelijkheid tot het volgen van een cursus.

informatie
Wilt u zich aanmelden of u wilt nog meer informatie over de functie? Neem dan contact op met het Vrijwilligerssteunpunt van Delta, tel. (0411) 67 79 78. U kunt ook een mail sturen naar
VWS@deltaboxtel.nl of even binnenlopen bij Delta, St. Ursula 12 in Boxtel. De medewerkers van het Vrijwilligerssteunpunt zijn aanwezig van maandag tot en met donderdag van 09.30 – 12.00 uur.

Kijk ook eens op onze website www.deltaboxtel.nl


VERSPREIDING AFVALKALENDER 2010

Begin december bezorgen wij de afvalkalender 2010 huis aan huis. Het uiterlijk van de afvalkalender is enigszins gewijzigd. In de afvalkalender kunt u ondermeer zien wanneer u uw afvalcontainer aan de straat kunt zetten en welke afvalstromen u gescheiden kunt aanbieden.

Met betrekking tot de inzameling van uw restafval (de grijze container) en het GFT-afval (de groene container) zullen er in 2010 geen wijzigingen plaatsvinden. Dit betekent dat zowel de grijze als de groene afvalcontainer op dezelfde dagen als in 2009 worden leeggemaakt.

Geen afvalkalender ontvangen
Indien u eind december nog geen afvalkalender heeft ontvangen, dan kunt u een exemplaar via de gemeentelijke afvalstoffendienst ’s-Hertogenbosch opvragen via telefoonnummer (073) 615 65 06.


HUISINZAMELING OUD PAPIER EN KARTON

Vanaf januari 2010 wordt uw oud papier en karton door de Afvalstoffendienst ’s-Hertogenbosch eenmaal per vier weken bij u aan huis opgehaald. De inzameldagen zijn afhankelijk van waar u woont en staan op de achterzijde van de afvalkalender.

Biedt dit afval op de inzameldag vanaf 7.00 uur in kartonnen dozen op dezelfde locatie aan als waar u ook uw container neerzet. Let erop dat u het papier en karton goed verpakt, om verwaaiing te voorkomen.


REINIGING GEMEENTELIJKE RIOLERING IN ESCH, HAAREN EN HELVOIRT

In de periode van 7 t/m 11 december 2009 en van 14 t/m 16 december 2009, wordt de gemeentelijke riolering in een gedeelte van Esch, Haaren en Helvoirt gereinigd. Het gaat hierbij om de vrijvervalriolering in de volgende straten:
• Esch: De Vennakker, Den Bogerd en de Hulsberg
• Haaren:Haarendijk, Nemelaerstraat, ’t Hopveld,  Pastoor Verrijtlaan, Plataanlaan, Berkenlaan, Erfbosch en Oisterwijkseweg
• Helvoirt: Gildehof, Sint Jorisstraat en Kloosterstraat

Stankoverlast
De reiniging kan mogelijk enige overlast veroorzaken in woningen in de vorm van stankoverlast of wateroverlast. De riolen worden onder hoge druk schoon gespoten. Door luchtdruk verschillen kunnen de sifons in de woning leeg worden gezogen. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de woning en het riool, waardoor er rioollucht in de woning terecht kan komen. Zodra u de sifons weer vult (doorspoelen van het toilet en de kranen even laten lopen), zal de rioollucht snel verdwijnen.

Wateroverlast
Hoewel wateroverlast tijdens reinigingswerkzaamheden zelden voorkomt, willen wij u er toch op wijzen dat door de luchtdrukverschillen lucht en water via de huisaansluitingen de woning binnen kunnen komen. Het kan voorkomen dat er water via het toilet of via een douche- of schrobputje opborrelt of omhoog komt. Om schade te voorkomen is het raadzaam om uw toiletbril naar beneden te doen en tijdens eventuele afwezigheid naar beneden te houden.
Mocht u desondanks toch last hebben van water in uw woning, neemt u dan contact op met Helma Reinigingsdienst BV, de heer F. Pols, tel. (013) 531 35 00 of 06 53 12 98 39.

Afwezig in deze periode?
Mocht u tijdens deze periode langdurig afwezig zijn, dan is het raadzaam om eventuele achterblijvers/verzorgers op de hoogte te brengen van de reiniging en hen te vragen om het toilet door te spoelen en/of de kranen even te laten lopen.

Informatie
Heeft u nog vragen, neemt u contact op met Jan van der Zanden, bereikbaar via telefoonnummer (0411) 62 72 82.


REGIO ‘s-HERTOGENBOSCH KIEST OPNIEUW VOOR ‘WELZORG’ VOOR WMO HULPMIDDELEN

De gemeenten ’s-Hertogenbosch, Boxtel, Haaren, Heusden, Schijndel, Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel en Vught gaan opnieuw een contract aan met Welzorg Revalidatie Techniek bv voor het leveren van Wmo hulpmiddelen. Dit is het resultaat van een Europese aanbesteding waarbij Welzorg als beste uit de bus is gekomen. Voor de Wmo-cliënten verandert er niets door dit nieuwe contract. 

De gemeente is verantwoordelijk voor de bekostiging en organisatie van de Wmo hulpmiddelen. Welzorg Revalidatie Techniek bv is een vertrouwde partner voor de regio ’s-Hertogenbosch. Het bedrijf levert ook nu de hulpmiddelen aan de Wmo-cliënten. Omdat het huidige contract per 1 januari 2010 afloopt, moest er opnieuw (Europees) worden aanbesteed. Ook nu kwam Welzorg als winnaar uit de bus. De gemeente huurt de hulpmiddelen van Welzorg en verstrekt deze aan de cliënten.
Kwaliteit

Kwaliteit
Kwaliteit stond voorop bij de keuze voor Welzorg. Kwaliteit die de deelnemende gemeenten terug wilden zien in de dienstverlening aan de cliënten en in de te leveren hulpmiddelen. De concurrentiestelling in de aanbesteding heeft bovendien tot een scherpe prijsstelling geleid. Gemeenten en aanbieder zijn bijzonder tevreden met de overeenkomst, die voor drie jaar wordt aangegaan. Daarna kan het contract eventueel nog met twee keer een jaar verlengd worden.   


KLEINE TENTOONSTELLING IN DE HAL VAN HET GEMEENTEHUIS

In de vitrine bij de ingang van het gemeentehuis was lange tijd een kleine expositie te zien over de Haarense kunstenaar Ton Buijnsters.

Inmiddels is de tentoonstelling gewisseld. Dankzij de heer Anton van Hedel kunt u in dit huiselijke hoekje van het gemeentehuis oude voorwerpen bewonderen die te maken hebben met ons Nederlandse koffie- en theeritueel.

Mocht u in de buurt zijn, dan is het zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.


WEEKKRANT DE LEIJE NIET ONTVANGEN?

Gemeente Haaren publiceert het gemeentenieuws in weekkrant De Leije. Daarom vinden wij het ook belangrijk, dat iedereen deze weekkrant thuis krijgt.

De Leije moet woensdag of uiterlijk donderdag bij u in de bus te vallen.

Heeft u, of bekenden van u, de Leije niet ontvangen? Of, heeft u een klacht over de bezorging?
Neem dan contact op met De Leije: (0497) 36 13 61 of mail naar
balie@kempenpers.nl


REIZEN MET REGIOTAXI ’S-HERTOGENBOSCH TIJDENS FEESTDAGEN

Tijdens de feestdagen maken extra veel mensen gebruik van de Regiotaxi. Voor taxibedrijven is het belangrijk dat ze ruim van tevoren weten hoeveel ritten ze kunnen verwachten. Boek uw ritten daarom op tijd, zodat taxibedrijven kunnen zorgen voor voldoende chauffeurs! Alleen reizigers met een Wmo-pas kunnen in de nieuwjaarsnacht gebruik maken van de Regiotaxi!

Reserveren
Voor de kerstdagen:   vóór 22 december
Voor de jaarwisseling:   vóór 29 december
Belt u op of na deze dagen? Dan is er geen garantie dat de Regiotaxi u op het gewenste tijdstip kan vervoeren. Dat kan alleen als het taxibedrijf toevallig nog een plaatsje vrij heeft.

Wanneer rijdt de Regiotaxi tijdens de feestdagen?
Kerstavond    tot 01:00 uur ’s nachts
1e en 2e kerstdag   van 06:00 uur ’s ochtends tot 02:00 uur ’s nachts
31 december Oudjaar tot 22.00 uur
De telefooncentrale van PZN is in de nieuwjaarsnacht gesloten van 22:00 uur tot 00:30 uur. Daarna zijn zij tot ongeveer 02:30 uur weer te bereiken voor vragen over de al geboekte rit.

Nog vragen?
U kunt voor informatie over vervoer tijdens de feestdagen met de Regiotaxi bellen naar de Klantenservice van PZN. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren bereikbaar op (013) 549 99 54.


POLITIELOKET HAAREN GESLOTEN:

• Op donderdag 10 december vanaf 18.30 uur vanwege het kerstfeest van het team
• Op kerstavond, donderdag 24 december 2009
• Op oudejaarsavond, donderdag 31 december 2009

Voor het doen van aangifte of andere meldingen kunt u een afspraak maken via het bekende telefoonnummer 0900-8844.

Voor spoedzaken belt u natuurlijk altijd 112.


OPENINGSTIJDEN GEMEENTEHUIS FEESTDAGEN

Rondom Kerst en oud en nieuw heeft de Gemeente Haaren gewijzigde openingstijden.

Op de donderdagen 24 en 31 december 2009 is het gemeentehuis voor het publiek vanaf 12.00 uur gesloten.
Daarvoor in de plaats is het gemeentehuis open van 15.00 tot 19.00 op de dinsdagen 22 en 29 december 2009.

Dus:
• Gemeentehuis Gemeente Haaren gesloten op donderdag 24 en 31 december vanaf 12.00 uur
• Gemeentehuis Gemeente Haaren open op dinsdag 22 en 29 december van 15.00 tot 19.00 uur.


PRIKBORD

Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn

• 3 december: vergadering raadscommissie
aanvang 19.30 uur in de raadzaal
• 8 december: inloopspreekuur college van B&W
in elk dorp in het gemeenschapshuis van 17.00 – 18.00 uur
• 17 december: vergadering gemeenteraad
aanvang 19.30 uur in de raadzaal

U BENT VAN HARTE WELKOM!


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *