Ja mensen, wrijf nog maar eens in uw ogen, het staat er echt! Helvoirt verslaat FC Den Bosch met 1-0, en het gekke was: het was nog verdiend ook. FC Den Bosch was voetballend, de betere maar niemand kon/wilde de trekker erover halen. Helvoirt aanvoerder Nick van der Bruggen deed dat wel, want hij werd 12 minuten voor tijd matchwinner. Voor Helvoirt is deze oefenzege er natuurlijk een voor in de geschiedenisboeken.
De zon kwam net op tijd door de wolken heen, wat voor fraai voetbalweer op het Burgemeester v.Hövell Sportpark zorgde voor de 5e ontmoeting in de historie in Helvoirt tussen Helvoirt en Jupiler League club FC Den Bosch. Het was de ploeg van Wiljan Vloet dat, logischerwijs, ook voor de eerste mogelijkheden in deze wedstrijd tekenden. Eerst haalde Collin een inzet van Daan Disveld van de lijn en was er daarna een schot van Damiano Schet die over ging. Helvoirt probeerde zich vooral fysiek te weren en dat werkte vaak prima. Het kwam zelfs een paar keer gevaarlijk voor het Bossche doel maar verder dan 2 afstandspogingen van Collin kwam Helvoirt in het eerste half uur niet. Gaande weg de 1e helft ging het spel op en neer en kwamen er nu ook goede kansen voor beide ploegen. Zo gingen schoten van Arda Havar en Rico net over. Tegen de rust leidde een misverstand tussen Ingmar en Remco bijna tot de 0-1 maar Remco kon de bal nog op tijd van de lijn halen. Daarna kreeg ook Luke een goede kans toen z’n schot via het been van Jeremy Fernandes op het dak van het doel van keeper Kees Heemskerk belandde.
In de 2e helft kreeg Helvoirt na anderhalve minuut spelen opnieuw een goede kans op 1-0. De lob van Rico was echter te zacht om Ralph Vos te verschalken. Een minuut later werkte Jonas Heymans een voorzet van Damiano Schet binnen en zette Den Bosch op 0-1, dacht iedereen, maar Heymans stond buitenspel. Het was de enige keer dat we FC Den Bosch echt voor het doel van Helvoirt zagen in deze periode want Helvoirt groeide in de wedstrijd en kreeg ook gedurende de wedstrijd wel het besef dat er misschien wel meer in kon zitten dan een gelijkspel. En als Den Bosch vaak aanviel werd er uitstekend verdedigd. Toch lag de wedstrijd even stil nadat Luke hard met z’n hoofd in botsing kwam met Jordy van de Winden. Luke kon verder, van de Winden niet. Hij moest ook niet veel later in de kleedkamer per ambulance worden afgevoerd met, na verluid, een hersenschudding. We zitten inmiddels in het laatste kwartier en Helvoirt waarschuwde Den Bosch al een paar keer dat de 1-0 in de lucht hing. Uiteindelijk viel die 1-0 dan toch. Rico kon de vrije schop van Luke meenemen maar stuitte op Vos. Rico bracht vervolgens de bal terug voor het doel waar Nick vervolgens wel uit wist te scoren. Het Burgemeester v.Hövell Sportpark ging uit z’n dak want ja, je staat wel met 1-0 voor tegen FC Den Bosch. Den Bosch voerde het tempo op en dat leidde dan ook tot een hectische slotfase. In de 91e minuut kwam Schet goed naar binnen en z’n schot hobbelde maar net voorlangs. Daarna kreeg Tommie de mogelijkheid op de 2-0, hij schoot echter in het zijnet. Terwijl iedereen in Helvoirt vervolgens zat te wachten op het eindsignaal mocht Den Bosch in de 94e minuut nog een poging wagen. Toen Zain Moghal door onze verdediging was gekomen hield iedereen even z’n adem in maar Koen redde uitstekend op de inzet van Moghal. Daarna klonk het eindsignaal van Roy Witlox en was de sensatie daar; Helvoirt wint met 1-0 van FC Den Bosch. Een zege die vooral tot stand kwam door als een hecht collectief te voetballen. Maar er moeten ook complimenten gemaakt worden aan onze jongelingen want er deden deze avond maar liefst 7 tieners mee waarvan Thijs van Hal zelfs de 90 minuten volmaakte.
VVH-FCD-16
Foto: Rens Bressers
Nu wil deze zege natuurlijk nog niets zeggen over hoe ons seizoen verder gaat lopen, maar een mooi visitekaartje is het zeker. En veel supporters kunnen zeggen dat ze er bij waren. Op zondag 7 augustus hervat Helvoirt weer de trainingen op weg naar het nieuwe seizoen. Iedereen fijne vakantie en tot na de zomerstop.
Opstelling Helvoirt: Remco Kivit (Koen Janssen), Steyn Verhulst (Floris de Laat), Stijn van Gils, Corné Scheffers (Ingmar Torjuul, Koen van Asseldonk), Thijs van Hal, Max Meijer (Nick van der Bruggen), Nick van der Bruggen (Luke van der Bruggen), Tim Verhoeven (Perry van der Sande), Mart van der Sande (Rens van der Sande), Rico de Laat (Thomas Lommers), Collin van den Bergh (Tommie van Valderen)

Verslag Jurgen Hamers
MEER FOTO’S KLIK HIER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *