Elk jaar op de zondag tussen kerst en nieuw vindt de Winterwandeling Te Voet Te Veld (Helvoirt) plaats. Omdat er dit jaar geen zondag tussen de feestdagen valt is de wandeling nu op maandag 26 december. Als start- en finishplaats is gekozen voor gemeenschapshuis De Vorselaer in Biezenmortel. Er wordt gewandeld voor twee doelen, waarvan de organisaties raakvlakken hebben met Biezenmortel. Inge Hendriks heeft voor haar studie aan de Universiteit Maastricht (UM) stage gelopen in het West Gonja Hospital in Ghana. Vanuit UM is de Mustangh foundation door medische studenten opgericht en wordt geheel beheerd door deze vrijwilligers. Het andere doel is de Evy van Kempen Foundation. Evy van Kempen is woonachtig in Tilburg maar heeft het grootste van haar nu al indrukwekkend leven doorgebracht in Biezenmortel.
Evy van Kempen FoundationEvy van Kempen Foundation
Evy (1986) is in het dagelijks leven beleidsmedewerker bij Nierpatiënten Vereniging Nederland. Zij heeft door haar medisch getekende leven (kanker 2001, kunsthart 2002, donorhart 2003, dialyse 2008, donornier 2009) van dichtbij meegemaakt hoe het is als ouders tijdens de ziekte van hun kind in financiële problemen raken en er geen instanties zijn die hierbij helpen. Evy hoopt met de Evy van Kempen Foundation ouders te helpen, die met soortgelijke problemen kampen als haar ouders tijdens haar ziekte. “Ouders hebben al genoeg zorgen als hun kind ernstig ziek is, zij willen bij hun kind zijn en hopen zich verder geen zorgen te hoeven maken over de financiën” aldus Evy, die voorzitter is van deze foundation, stichting. Samen met haar vader Wim en Hans van den Heuvel probeert de foundation financiële hulp te bieden aan jonge gezinnen door o.a. medische ondersteuning en medisch maatschappelijk werk. Kijk eens op www.evyvankempenfoundation.nl
MustanghMustangh Foundation
Gedreven door interesse in ontwikkelingshulp en gestimuleerd door de internationale mindset aan de Universiteit Maastricht, namen twee studenten in 2004 het initiatief de mogelijkheden tot samenwerking tussen de Universiteit Maastricht en een plattelands ziekenhuis in Ghana, een Twinning Project, te onderzoeken. Het ziekenhuis dat werd gevonden had enerzijds dringend behoefte aan financiële en materiële steun, anderzijds was het een goede leeromgeving voor medische studenten. In de jaren dat MUSTANGH bestaat, is er al veel bereikt. Vele studenten van hier hebben daar hun stage kunnen volgen en er hun steentje kunnen bijdragen aan de gezondheidszorg, maar daar zijn ook artsen opgeleid, is de bouw van o.a. een kinderafdeling gerealiseerd en is het laboratorium gerenoveerd.logo_te_voet_te_veld_Herder
Eén van de wensen van MUSTANGH is een nieuwe auto voor het West Gonja Hospital. Op dit moment beschikken ze maar over één auto. Een ambulance hebben ze niet. Vervoer naar buitengebieden kan dus alleen met deze ene auto. Het zou verschrikkelijk zijn als die uitvalt terwijl er nog geen vervanging is. ‘Dit is de reden dat wij aan het sparen zijn voor een nieuwe auto. Hiervoor is in totaal een bedrag van €16.000,- nodig.’ Het loont de moeite om eens www.mustangh.nl te bezoeken.
Te Voet Te Veld hoopt met de winterwandeling op maandag 26 december, Tweede Kerstdag – vanuit De Vorselaer in Biezenmortel – te kunnen bijdragen aan deze twee mooie doelen. Meer informatie volgt later. Voor nu is het belangrijk om de datum te noteren in uw agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *