opening v GoghpleinHet Vincent van Goghplein en het woon – en winkelcentrum de Bloey zijn zaterdagmorgen met regenachtig weer officieel in gebruik genomen. Wethouder Eric van den Dungen van de gemeente Haaren deed de officiële opening zaterdagochtend onder het toeziend oog van de genodigden. Hij onthulde een schilderij van de jeugdige van Gogh gemaakt door Monique van Gemert – Smulders uit Helvoirt. Het schilderij is bestemd voor de vereniging van huiseigenaren. Een Van Goghbrochure met daarin sporen in Helvoirt over deze beroemdheid zag het levenslicht en het informatiepaneel nabij het standbeeld van Van Gogh werden onthuld. Dit alles gebeurde in de nog lege winkelruimte terwijl het buiten flink regende.
Juist in het jaar dat het 125 jaar is geleden dat Vincent van Gogh is overleden ziet het plein er heel uitnodigend en fris uit. Het winkelcentrum De Bloey is klaar om de vele klanten te ontvangen. Het duurt nog enkele maanden, tot half juni van dit jaar, voordat de Aldi van de Achterstraat naar het plein verhuisd. De Action is er al terug uit Haaren. En het Kruitvat is druk in de weer de winkel in te ruimen. Er is nog een winkelgedeelte te huur. Deze diende zaterdagochtend als toevluchtsoord vanwege de regen. Bewoners van de appartementen zitten al sinds december vorig jaar op hun stek.
De Rabobank zat voorheen in de oudbouw. Tijdens de nieuwbouw stond er een noodgebouwtje. Die is ook gebleven, maar voor tijdelijk. Het noodgebouwtje is een paar meter opgeschoven naar de hoek Vincent van Goghstraat hoek Achterstraat. Het uitzicht op dit hele drukke punt is er niet beter op geworden. Daar komt een einde aan als de bank verhuisd naar het in aanbouw zijnde nieuwe HelvoirThuis. De pinautomaat van de Rabobank blijft staan.
Van onze correspondent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *