De Klender

 1. IL Grigio

  14 juli 2018 om 14:00 - 29 juli 2018 om 16:30
 2. Hollands Zomerfestival (Beetje Dansen)

  29 juli 2018 om 14:00 - 22:30
 3. KVW Helvoirt

  6 augustus 2018 - 10 augustus 2018
 4. KVW Haaren

  13 augustus 2018 om 08:00 - 17 augustus 2018 om 17:00
 5. JESch Bouwdorp

  13 augustus 2018 om 08:00 - 15 augustus 2018 om 17:00

Familie berichten

12 juli 2018 Overleden: Toon van de Loo

Overleden: Toon van de Loo...........

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

Het is mogelijk om op de nieuwssite van Helvoirt.n...

Uitslag plannenpeiling

Ruim driehonderd mensen hebben deelgenomen aan de plannenpeiling van het dorpsplatform Plein Helvoirt. Ze gaven aan welke verbeteringen ze in Helvoirt willen. Er werden 1267 stemmen uitgebracht. De meeste deelnemers – 210 – kozen voor ‘tunnelbak kruispunt N65’. Het is duidelijk dat de overgrote meerderheid van de inwoners van Helvoirt die wil. Dat is al door de gemeente Haaren opgepikt en er wordt aan gewerkt.

Ook het plan voor een NS-perron in Helvoirt wordt breed gedragen: meer dan de helft van de deelnemers wil in Helvoirt op de trein kunnen stappen. Voor dat plan is een burgerinitiatief gestart; B&W van Haaren steunt dit plan. Trottoirs in de Kastanjelaan zijn een ander belangrijk punt voor Helvoirt. Veel mensen vinden deze drukke straat onveilig voor voetgangers. Plein Helvoirt gaat kijken of voor die wens een comité aan de slag kan. Een natuurspeeltuin en/of kinderboerderij scoort ook hoog. Er zijn al initiatiefnemers mee bezig. De uitslag is een steun in hun rug.

Deelnemers aan de peiling konden ook eigen ideeën voorstellen. Diverse mensen wezen op overlast van hondenpoep in de dorpskom. Ook het groenonderhoud, meer bomen en bankjes werden genoemd, naast o.m. beter OV, meer winkels, brievenbus Van Goghplein, afvalcontainers, veiligheid Achterstraat, een kiosk en een wandelpad Helvoirtse Broek.

Enkele tientallen deelnemers gaven als reactie dat de plannenpeiling een goed idee was waar wel echt wat mee gedaan moet worden. Plein Helvoirt gaat ermee aan de slag. Verschillende reeds lopende burgerinitiatieven kunnen de uitslag gebruiken. Voor andere plannen gaan we initiatiefnemers zoeken. Er gaat ook een verslag naar het gemeentebestuur van Haaren. Het nieuwe college van B&W wil Helvoirt “goed doorgeven” aan Vught. De plannenpeiling laat zien wat er nog te doen is.

Hieronder de details van de uitslag.

VVV – Van Gogh informatiepunt Helvoirt officieel geopend
Avondwandel4daagse Helvoirt levert bermafval op

CC Corvers Column

3 juli 2018 Corvers Column: Strategisch

Eerdere pogingen tot verkoop van de school mislukt...

Rubriek: Huyswerk

16 maart 2018 Huiswerk: ‘Wij makelaars, kunnen het mooi vertellen’.

Sedum, wadi’s, bergbezinkbakken en retentievijvers...

22 juni 2018 in Voorpagina
1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Mooi initiatief, die peiling, alleen die grote wens om meer trottoirs in de Kastanjelaan begrijp ik niet zo goed. Je kunt nu over trottoirs van de Bolle Keizer naar de Heeren Jansen lopen. (Wat zou je nog meer moeten willen…) Eén keer oversteken maar daar is een mooi zebrapad voor aangelegd. Voor meer trottoirs moeten er bomen worden omgehakt. Alleen een beetje opletten dat sommige gedeeltes niet als parkeerplaatsen voor auto’s, motoren, fietsen en terrasstoelen worden gebruikt