flitspaalHaaren, Helvoirt – Op de rijksweg N65 een 80-km/uur weg, worden zeer binnenkort twee nieuwe digitale flitspalen geactiveerd. Ze zijn ter vervanging van twee verouderde digitale flitspalen. De N65 wordt gekenmerkt door de vele bomen die langs de weg staan. Hoge snelheden in combinatie met de vele bomen en de ongeregelde kruisingen kan tot ernstige verkeersongevallen leiden. Beide flitspalen meten snelheidsoverschrijdingen. Een van de flitspalen staat in de buurt van Helvoirt , ter hoogte van hectometerpaal 10.3 richting de Kreitestraat; de andere flitspaal bevindt zich in de omgeving van Haaren, ter hoogte van hectometerpaal 13.4 richting de Monseigneur Zwijnsetraat.
De flitspalen maken deel uit van een landelijke modernisering van flitspalen, dat vorig jaar reeds in gang is gezet. De digitale flitspalen staan op plaatsen waar eerder de verouderde, analoge flitspalen stonden.
Bewezen effect
Alleen flitspalen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen. Op basis van de verkeers- en ongevallengegevens hebben het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente vastgesteld dat op bovengenoemde locaties de flitspalen vervangen worden. Flitspalen hebben een bewezen effect op de beïnvloeding van het rijgedrag. Bestuurders die door rood rijden en/of te hard rijden worden geflitst. De foto wordt direct verstuurd naar een andere locatie waar vervolgens de foto met de noodzakelijke gegevens wordt verwerkt. Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes minder politiecapaciteit vergt. Daarbij kan in principe de bon sneller op de deurmat vallen, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *