Stichting Taxus Taxi zamelt taxussnoeisel in ten behoeve van de productie van medicatie tegen kanker. Van medio mei t/m eind september zijn zij ook actief in de gemeente Haaren. De gemeente ondersteunt sinds 2015 deze inzameling en wil graag bijdragen aan het duurzaam verwerken van afval. Wij willen alle inwoners en organisaties die taxus in de tuin en/op het terrein hebben staan, oproepen om deel te nemen aan deze grootschalige landelijke actie.
Hoe werkt het?
Iedereen kan gebruik maken van de kosteloze ophaalservice van taxussnoeisel: zowel particulieren, hoveniers, gemeenten als bedrijven. Stichting Taxus Taxi haalt het snoeisel thuis op. Een ophaalverzoek kan heel gemakkelijk ingediend worden via de website of telefonisch. Alleen de jonge scheuten (de groene delen van de taxus) zijn bruikbaar, zij bevatten namelijk de belangrijke stof Taxol waar chemokuren van geproduceerd worden. Om het gemakkelijker te maken biedt de stichting gratis Taxus Taxi Tassen (big bag) en knipzeilen aan. Het is belangrijk het snoeisel zo luchtig mogelijk te bewaren om broei te voorkomen. Het aanleveren van taxussnoeisel op de milieustraat is in verband met de slechte kwaliteit en de langere transporttijd niet mogelijk.
Contactgegevens
Zet of leg het taxussnoeisel op een zichtbare plek neer, zodat de chauffeur dit gemakkelijk kan vinden. Er wordt een lege tas achtergelaten, zodat deze weer gebruikt kan worden voor een volgende keer. Voor het op laten halen van taxussnoeisel of het aanvragen van een Taxus Taxi Tas kunt u terecht op de website www.taxustaxi.nl of neem contact op via het telefoonnummer 085 – 489 63 50. Door middel van het scheiden van het taxussnoeisel wordt ervoor gezorgd dat de toekomst voor veel mensen weer positief uitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *