[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”36964″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Beste bewoners van Helvoirt,
Afgelopen weken heeft onze zus (geboren Helvoirtse) Nicole van Brunschot,
2 kinderrevalidatiecentra in Bangladesh bezocht.
In 2002 heeft zij de stichting “in de bres voor Bangladesh” opgericht, nadat zij bijna een jaar gewerkt heeft als ergotherapeute op Rishilpi, een kinderrevalidatiecentrum. Zij zag met eigen ogen dat er een groot tekort was aan looprekken, rolstoelen, oefenmatten, spelmateriaal, ergotherapiemateriaal, etc.
De afgelopen jaren is zij zeer actief geweest om geld in te zamelen voor 2 belangrijke projecten.
Rishilpi is een kinderrevalidatie centrum, dat kinderen met een lichamelijke en soms ook verstandelijke beperking behandelen. Hier wonen ook verstandelijk gehandicapten weeskinderen.
En
Banchte Shekha die zich inzet voor vrouwenrechten en daarnaast een klein sober revalidatiecentrum en een speciaal onderwijs klaslokaal hebben voor kinderen met een beperking.
Van 15 tot 31 maart heeft Nicole deze 2 projecten bezocht. Op haar website: www.indebresvoorBangladesh.nl kunt u haar reisverslag lezen. Ze kreeg een warm welkom en was blij om al haar Bengaalse vrienden weer te zien. Het is mooi om te zien, hoe hard er gewerkt wordt op beide projecten. Het geld wat de laatste jaren is binnen gekomen bij de stichting wordt goed besteed. Er wordt vooruitgang geboekt, maar met tranen in haar ogen zag ze ook dat er nog zoveel meer mogelijk is, als er maar meer geld is.
Dus bij deze, willen wij als trotse zussen haar stichting onder de aandacht brengen onder de Helvoirtse bewoners.
Wilt u de stichting sponsoren? Dat kan!
Stichting In de bres voor Bangladesh NL47 RABO 0118 1118 41
Iedere euro die u schenkt, gaat rechtstreeks naar de bovengenoemde projecten in Bangladesh. Nicole kennende wordt er daarnaast zorgvuldig gekeken waaraan deze euro’s op een goede manier besteed zullen worden.
Met vriendelijke groet Monique en Joyce van Brunschot
[/vc_column_text][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  • Christ van Iersel , 2 april 2018 @ 10:57

    Goeie actie van Monique en Joyce om aandacht te vragen voor het bijzondere mooie werk wat hun zus Nicole weer heeft gedaan in Bangladesh. Al vele jaren zet Nicole (en anderen) zich enorm in en met succes. Een mooi verblijfsverslag maakt weer veel duidelijk. Dat goede werk verdient ondersteuning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *