Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

Het is mogelijk om op de nieuwssite van Helvoirt.n...

Spektakel op Bonte Keiespellers Aovonden in HelvoirThuis

Helvoirt. 21 januari 2018. Zang, dans en humor waren allemaal te horen en te zien op de Bonte Keiespellers Aovond van vrijdag in het volle gezellige HelvoirThuis. Het publiek genoot van de mooie bedachte dansoptredens afgewisseld met goede klets over de mogelijke samenvoeging met Vught.
Dansgroep Drieklank zorgde met haar optreden in een bijzonder mooie outfit voor verbaasde blikken voor de pauze. Na de pauze bleek hun optreden nog een graadje erger. Hun motto “Heel Helvoirt beweegt”, kreeg werkelijkheid. Daar bleef het niet bij. Op bepaalt moment gingen er twee van de drie in gedachten vliegen met behulp van de raad van elf. De optredens werden gebracht met veel enthousiasme door Marieke Jacobse, Jeanine van Iersel en Suzanne van Hattum.

Voor de grootste verassing zorgde wel de raad van elf met de ervaren prins Hendrik d’n Urste (Hein Hoppenbrouwers). Als dansmariekes toonden de mannen hun kunnen met goed ingestudeerde dans en show. Door de avond heen assisteerden de raadsleden en prins waar mogelijk om een verrassende wending te geven aan optredens van de artiesten op het podium. Het publiek waardeerde dit met een stevig applaus.
Goed bedacht, gebracht en uitgevoerd stapten twee dames op het podium in de auto op weg naar de Bonte Keiespellers Aovand (BKA). Live beelden van onderweg brachten de lachspieren in beweging. Het tweetal doorkruiste Helvoirt met gepaste snelheid met de nodige hilariteit. Onderweg pikten zij de nieuwe pastor James op met de burgervader van de gemeente Vught. In versneld tempo ging de virtuele rit nu met vieren in de auto met opnieuw “live beelden” met de talrijke verkeersdrempels de verkeersregels negerend op weg naar HelvoirThuis. In de auto op het podium zaten Elly Fitters, Sandra van der Linden, Beppie Kuijpers en Anton Kuijpers.

Kletsers
Twee van de drie tonpraters spraken over de perikelen omtrent de gang van Helvoirt naar Vught. Net als Bep en Toos (Willa van Iersel & Monique van Zeeland). Zij brachten met de nodige kak de zaal aan het lachen. Zij spaarden geen enkele prominent in Helvoirt. Ondertussen meldde zij zich aan bij de golfclub in Cromvoirt, de hockeyclub MOP in Vught maar besloten met :”We gaon naor Vught mèr blèven Helvertse”.


Kletser Gradje ( Gerard de Haas) maakte de zaal deelgenoot van zijn avontuur hoe hij als slechtziende kans zag een rijbewijs niet te halen. Spectaculair spel speelde hij als tamboer-maitre door zijn stok zo lang de lucht in te gooien door er een plaatsje in het Guinness book of records mee binnen te halen.


Tonprater Ronald Maas kroop in de huid van Sint Nicolaas. Allereerst pakte hij het publiek in door zijn verhaal over een naderende scheet te laten dat helaas voor hem destijds verkeerd uitviel. De belevenissen rondom dit persoonlijk drama zorgde voor de nodige aanvallen op de lachspieren. Vervolgens genoot de zaal van zijn ritueel hoe de liefde te bedrijven met zijn vrouw. Sappige en kolderieke toestanden kwamen daarbij voor het voetlicht waarvan het merendeel in de zaal genoot.
Als slot nodigde hij Anton Noyen uit de zaal bij hem op de knie. De hulp Sint klaagde volgens de echte Sint over de 45 paar schoenen klaar gezet met een wortel . Zo komen we helemaal niet meer over de daken liet hij weten. Het publiek weet dat Noyen de kost verdiende met de schoenenhandel. Willy Bergman mocht ook op de knie om een liedje te zingen. Ook hier bleek de reden een klacht van de hulp Sint. Vele lengtes steigerpijpen van zes meter en isolatie materiaal door de schoorsteen gaat Sint echt niet brengen kreeg hij te horen van de echte Sint. De Sint sprak er niet over maar iedereen weet de professie van Bergman als voormalig bouwaannemer.

Het muziekgezelschap De Kachel Aon maakte de kachel aan met de kermis in Helvoirt . Zingend liepen zij naar de kermis in Helvoirt maar er was geen zak te doen volgens de muzikanten Toon van der Zanden, Angelique Cornelissen en Corné van Hout.

Henk Jansen bracht leuke sfeer met zich mee door als houthakker de kettingzaag op geraffineerde wijze aan te trekken. Nel Smits – van der Zanden speelde een mime act op het perronneke. Maarten Pouwels vulde een belofte aan zichzelf in. Volgend jaar (dit jaar) sta ik op het podium. Met een korte One-man show zag hij kans de zaal mee te laten zingen op een aangepast complet van de Guus Meeuwis met het HelvoirThuis als onderwerp.

Het duo Goud en Zilver had zich heel mooi uitgedost. Elly Fitters en Beppie Kuijpers tekenden voor dit optreden. Op vrijdag- en zaterdagavond begon het rond de klok van 20.00 uur terwijl de finale eindigde een kwartier voor middernacht. Presentator van de beide avonden met de actualiteit bij de hand Peter Teurlingx.

Van onze correspondent

Record aantal kinderen in jeugdprinsengroep in Keiespellersdurp Helvoirt
Cursus Bodemkunde op Tuinderij de Es

CC Corvers Column

7 januari 2019 Corvers Column: Vlucht naar voren

Sinds april vorig jaar heeft de burgemeester nog a...

De Buit

Plein Helvoirt

21 januari 2018 in Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.