Een avond vol duurzame ideeën

Duurzaam Energie Haaren (DEH) onderzoekt de mogelijkheid om in Helvoirt een aantal elektrische auto’s te plaatsen voor gezamenlijk gebruik. Onder het motto ‘Delen is het nieuwe hebben’ werden er dinsdagavond in de Huiskamer van HelvoirThuis honderden plussen en minnen verzameld hoe een dergelijk systeem kan worden opgezet. BMW geeft de organisatoren een jaar de tijd om te onderzoeken hoe een autodeelsysteem op het platteland kan worden opgezet. Binnenkort zullen er een aantal auto’s van de elektrische i-3-serie in Helvoirt rond gaan rijden.auto stroom 01
De drie initiatiefnemers – Marcel Kloprogge, Pim Verstappen, Mikel Olierook – gaven goede informatie over de ambities en de samenwerkende partners. Behalve BMW zijn dat de provincie Noord-Brabant, de Gemeente Haaren en Land Natuur Milieu Haaren (LNMH). De bedoelingen haken aan bij nationale milieudoelstellingen en bij de wijze waarop men in een plattelandsgemeente daar op kan inspelen zonder verlies van mobiliteit en behoefte aan comfort.
Er werden drie gebruikersmogelijkheden voorgesteld: 1. Een buurt of een groep beheert een auto (particuliere deelauto) 2. Een bedrijf plaatst een auto (bedrijfs-deelauto) 3. Vervoer door vrijwilligers (een auto beschikbaar als middel om elkaar te helpen). Alle drie de mogelijkheden bieden kansen en mogelijkheden.auto stroom 02
Optimaal gebruik van digitale wereld
Duidelijk werd dat communicatie en snelle afstemming belangrijke zaken zijn. Het is dan ook voor de hand liggend dat – feitelijk in lijn met de elektrische-auto – er via smartphone en pc snel kan worden georganiseerd.
Zelf rijden in een elektrische auto?
Op 14 juli vindt een tweede info-avond plaats. Eveneens in HelvoirThuis. Op die avond zullen er enkele BMW i-3’s aanwezig zijn. Geinteresseerden kunnen dan zelf een ritje maken en het speciale gevoel van elektrisch rijden ervaren.
De bijeenkomst op 14 juli begint om 19.00 uur. Daarna is er in de Huiskamer weer een informatieve bijeenkomst waarbij de aanwezigen kunnen meedenken over het gebruik van deelauto’s in Helvoirt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *