In 2007 vierden we het 10-jarig bestaan van de gemeente Haaren. In elk dorp werden activiteiten ontplooid die grotendeels door lokale verenigingen en organisaties werden opgezet. Het was een succes.
 
In 2010 gaan we weer een evenement organiseren waaraan alle inwoners kunnen deelnemen, een breed scala aan activiteiten opgezet dóór de inwoners en bedoeld vóór de inwoners.
 Onder de noemer ‘Smaakvol Haaren’, coördineert de gemeente op 12 september een themadag, waarbij in ieder dorp een hoofdactiviteit wordt georganiseerd en een route door de gemeente de activiteiten met elkaar verbindt. Ook de route zelf biedt bezienswaardigheden en lekkernijen. Het geheel is een mix van culinaire, culturele en bewegingsactiviteiten.

Nieuwsgierig geworden? Volg de berichtgeving in de Leije en op www.haaren.nl

VLINDERVRIENDELIJKE BERMEN
In 2009 heeft de gemeente Haaren deelgenomen aan het project “De duurzame Driehoek adopteert soorten”. In Haaren kozen we voor de vlinder. Speciaal voor de vlinders zijn veel bermen langs de nieuwe fietspaden ingezaaid met planten die geschikt zijn voor deze bermen, en ook aantrekkelijk zijn voor vlinders die in de omgeving voorkomen.
Dit kunt u zien in meer bloemrijke bermen langs de Nieuwkuikseweg, Helvoirtestraat, Helvoirteweg, Molenstraat, Witvensdijk, Oisterwijkseweg en Udenhoutseweg. Door de droogte van de afgelopen weken hebben de bermen iets minder gebloeid dan verwacht.
Een gevolg hiervan is dat wij het beheer van deze bermen aangepast hebben. De bermen worden later gemaaid en een aantal bermen maar één keer per jaar. Dit, om de definitieve vestiging van de kruiden en planten de komende jaren te bevorderen. Het effect van het inzaaien ziet u de komende jaren steeds meer. Ook worden er tellingen gedaan naar planten- en vlindersoorten.

GEBRUIK JUISTE PLASTIC ZAKKEN VOOR UW PLASTIC VERPAKKINGSAFVAL

Sinds november 2009 haalt de Afvalstoffendienst van de gemeente ’s-Hertogenbosch uw plastic verpakkingsmateriaal aan huis op. Om dit materiaal aan te bieden moet u de speciale, transparante zakken, herkenbaar aan de oranje ‘Plastic Hero’, gebruiken. Deze zakken zijn voorzien van een trekkoord, zijn extra stevig waardoor zwerfvuil wordt voorkomen en zijn doorzichtig zodat de inhoud kan worden gecontroleerd.

De laatste maanden zien we dat er ook andere soorten zakken aan straat worden gezet. Vanaf september 2010 zal het plastic verpakkingsmateriaal, wat niet in de speciale transparante zakken wordt aangeboden, niet worden meegenomen.

De zakken koopt u tegen betaling van € 1,00 per rol bij de receptie van het gemeentehuis, de toegangspoort van de milieustraat, Spar Kuijpers in Esch, Super de Boer in Helvoirt, EM-TE en Albert Heijn in Haaren en De Vorselaer in Biezenmortel.

Wij hopen op uw medewerking.

KICI TEXTIELCONTAINERS HEBBEN OPKNAPBEURT ONDERGAAN

Begin mei meldden wij u al dat de textielcontainers van KICI een flinke opknapbeurt zouden ondergaan. Intussen zijn deze werkzaamheden uitgevoerd en staan er weer keurige KICI textielcontainers in onze gemeente.

Even wennen aan nieuwe inworpklep met beveiliging
De gemeente Haaren en KICI ontvingen berichten van bewoners dat de kledingzakken niet meer zo eenvoudig in de containers zijn te deponeren. Om veiligheidsredenen heeft KICI in de inworpklep een diefstalbeveiliging aangebracht, waardoor er geen textiel meer uit de containers gestolen kan worden.

Als u een kledingzak in de KICI textielcontainer deponeert, let u er dan even op dat de zak niet te groot is voor de opening. Als u vervolgens de klep sluit, dan zal de zak in de container vallen. Het is misschien even wennen, maar het werkt uitstekend en het is nog veiliger ook!

Hieronder vindt u alle locaties van de KICI textielcontainers in de gemeente Haaren:
Plaats Straat Toelichting Aantal
Esch ’t Nieuwland Tegenover zorgcentrum 1
Haaren Driehoeven Naast de glascontainers 2
Haaren Nemelaerstraat Milieustraat 1
Helvoirt Sint Jorisstraat Bij de brandweerkazerne 2

Wat mag u allemaal in de textielcontainer doen?

Wel
• Kleding
• Schoenen (liefst per paar gebonden)
• Huishoudtextiel (handdoeken, theedoeken)
• Bedtextiel (lakens, hoezen, slopen)
• Gordijnen en vitrage

Alles schoon, in gesloten plastic zak.

Niet
• Natte kleding
• Vloerbedekking en tapijt
• Met olie en verf verontreinigd textiel
• Kussens, dekbedden en matrassen

RIJKSWEG N65 WERKZAAMHEDEN

De laatste serie afsluitingen van de N65 komen er aan! Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met ernstige verkeershinder.

Heusdensebaan eenrichtingverkeer voor vrachtauto’s en afsluiting
In overleg met de gemeente Haaren is besloten eenrichtingverkeer in te stellen voor vrachtverkeer op de Heusdensebaan. De Heusdensebaan is te smal om het vrachtverkeer hier veilig te kunnen laten passeren. Vrachtauto’s kunnen wel van Haaren/Oisterwijk naar de N65, maar niet vanaf de N65 naar de Heusdensebaan.
In de week van 30 juli tot en met 9 augustus is de Heusdensebaan volledig afgesloten, omdat dan aan die richting van de N65 wordt gewerkt.

Dus:
5 juli – 16 augustus De Pannenschuurlaan (Oisterwijk) en Kreitenmolenstraat (Udenhout) bij kruispunt Quatre Bras zijn zes weken dicht voor alle verkeer van, en naar de N65.
19 juli –16 augustus De Torenstraat en Molenstraat bij kruispunt Helvoirt zijn vier weken dicht voor alle verkeer van, en naar de N65.
30 juli – 9 augustus N65 Tilburg richting Den Bosch dicht voor alle verkeer
   incl. zijwegen naar N65 bij Quatre Bras en Helvoirt
9 – 16 augustus N65 Den Bosch richting Tilburg dicht voor alle verkeer
   incl. zijwegen naar N65 bij Quatre Bras en Helvoirt

Kijk voor volledige informatie op www.rijkswaterstaat.nl/n65 of bel het landelijke (gratis) informatienummer: 0800 – 8002

POLITIELOKET HAAREN GESLOTEN
VAN 20 JULI TOT EN MET 5 SEPTEMBER 2010

Waarneming wordt verzorgd door:

Bureau Vught:
In de zomerperiode geopend op dinsdag en donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur
(ook voor aangiftes op afspraak)
Bureau Boxtel:
In de zomerperiode geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur
(ook voor aangiftes op afspraak)

U kunt de politie altijd bereiken via het bekende telefoonnummer 0900-8844
Voor acute nood belt u natuurlijk het alarmnummer 112

BURENDAG 2010
HEEFT U EEN GOED IDEE VOOR DE BUURT?

Gemeente Haaren en Woonveste ondersteunen buurtactiviteiten, die tijdens de nationale Burendag 25 september worden uitgevoerd.
Heeft u een leuk idee voor Burendag 2010 dat voldoet aan de spelregels, en wilt u hiervoor een financiële bijdrage ontvangen, bel dan met
Christien van der Steen, tel. (0411) 62 73 05 of mail
c.van.der.steen@haaren.nl

WEEKKRANT DE LEIJE NIET ONTVANGEN?
 
Gemeente Haaren publiceert het gemeentenieuws in weekkrant De Leije. Daarom vinden wij het ook belangrijk, dat iedereen deze weekkrant thuis krijgt.

De Leije moet woensdag of uiterlijk donderdag bij u in de bus te vallen.

Heeft u, of bekenden van u, de Leije niet ontvangen? Of, heeft u een klacht over de bezorging?
Neem dan contact op met De Leije: (0497) 36 13 61 of mail naar
balie@kempenpers.nl

PRIKBORD

Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn

• 9 september: vergadering raadscommissie
aanvang 19.30 uur in de Raadzaal
• 12 september: Smaakvol Haaren
• 14 september: avond met de Wmo adviesraad
in ’t Gastenbosch in Helvoirt van 19.30 tot 20.30 uur
• 23 september: vergadering gemeenteraad
aanvang 19.30 uur in de Raadzaal
• 25 september: Nationale Burendag
Kijk op deze gemeentelijke pagina voor meer informatie hierover
• 12 oktober: avond met de Wmo adviesraad
in De Es in Esch van 19.30 tot 20.30 uur
• 16 november: avond met de Wmo adviesraad
in Den Domp in Haaren van 19.30 tot 20.30 uur
• 14 december: avond met de Wmo adviesraad
in de Vorselaer in Biezenmortel van 19.30 tot 20.30 uur

U BENT VAN HARTE WELKOM!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *