Lintjesregen

 

Op donderdag 29 april heeft burgemeester Frans Ronnes negen Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.

 

De gelukkige gedecoreerden, allen Lid in de Orde van Oranje Nassau, zijn:

 

Haaren

Mevrouw Annie van de Wiel-Swinkels

De heer Anton van Hedel

De heer Rob van de Wiel

De heer Frans van de Wiel

 

Helvoirt

De heer Frans Backx

De heer Antoon van Uden

De heer Bart van Wijk

 

Esch

Mevrouw Christien van Schijndel-Pijnenburg

De heer Alfons van der Heijden

 

Wij feliciteren deze gedecoreerden nogmaals van harte met de onderscheiding.

 

 

Gebruikt u bestrijdingsmiddelen in uw tuin?

 

In het project “Schoon Water voor Brabant” zet de gemeente Haaren zich in om het grondwater schoon te houden. Ook agrariërs en bedrijven in uw buurt doen mee. Zij gebruiken geen of minder chemische (onkruid)bestrijdingsmiddelen. Maar u – als burger – beïnvloedt ook de kwaliteit van het grondwater. Wat kunt u doen?

 

Wist u dat u op drinkwater loopt?

Uw gemeente ligt in een bijzonder gebied, namelijk een grondwaterbeschermingsgebied. Brabant Water pompt hier grondwater op, en maakt er drinkwater van. Feitelijk loopt u over het drinkwater voor morgen! Provincie Noord-Brabant, Brabant Water en uw gemeente vinden het belangrijk dat het grondwater schoon is en blijft. De gemeente Haaren beheert haar verhardingen en groenvoorzieningen zonder chemische onkruidbestrijdingsmiddelen. Daarnaast streeft de gemeente erna om de sportvelden ook chemievrij te onderhouden. Maar bestrijdingsmiddelen die u gebruikt in uw tuin, op uw terras of balkon kunnen ook uitspoelen naar het grondwater. Daarom vragen wij uw aandacht voor duurzaam tuinonderhoud.

 

Watervriendelijke tips

Er zijn veel goede mogelijkheden om uw tuin, terras en balkon te beheren zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Pak liever regelmatig de schoffel, krabber en bezem. Plant in de borders bodembedekkers, gebruik worteldoek, houtsnippers en cacoadoppen, zodat de onkruiden geen kans krijgen om te ontkiemen. Uw terras of balkon maakt u stralend schoon met heet water en een scheutje schoonmaakazijn. Met heet water kunt u ook onkruiden doden die tussen u tegels of in uw borders groeien.

Heeft u last van slakken? Vul dan een glazen potje met een laagje bier en begraaf het in de grond. Alle slakken zullen zich aan ‘de bar’ verzamelen. Mieren houden niet van Afrikaantjes in de tuin. Last van luizen? Meng een liter water, een eetlepel vloeibare groene zeep en een eetlepel spiritus met elkaar. Vervolgens goed schudden en met een platenspuit verstuiven over de luizen.

Voer eventuele restanten van chemische bestrijdingsmiddelen af naar het gemeentelijke Klein Chemisch Afval-depot of de chemo-kar.

 

Voorjaarsactie bij winkels in uw buurt

Als u meer adviezen wilt over watervriendelijk onkruidbeheer dan kunt u in de periode van 2 t/m 14 mei 2011 gaan naar winkels in uw buurt. De Boerenbond in Helvoirt doet mee aan de Schoon Water tuincampagne. Daarnaast staan er watervriendelijke tips op de website www.schoon-water.nl Op deze website kunt u ook meedoen met de prijsvraag. De hoofdprijs bestaat uit €500 (te besteden aan producten bij de deelnemende tuincentra en winkels voor het buitenleven), en een gratis Schoon Water tuinadvies aan huis.

 

Deze tuincampagne maakt deel uit van het project ‘Schoon Water voor Brabant’. Aan deze campagne werken mee: Brabant Water, Provincie Noord-Brabant, BoerenBond, Groenrijk Waalwijk, Intratuin Rosmalen, en Tuincentra Coppelmans. Voor meer informatie kunt u terecht bij Jenneke van Vliet (E jvanvliet@clm.nl T 0345-470753).

 

 

PROGRAMMAVERANTWOORDING EN -REKENING 2010

 

Met de programmaverantwoording en de programmarekening legt het college van burgemeester en wethouders verantwoording af aan de gemeenteraad over het gevoerde beleid en de inkomsten en uitgaven in 2010.

 

De programmaverantwoording geeft inzicht in de uitvoering van de voorgenomen activiteiten en beleid, de programmarekening bevat de financiële verantwoording (balans en rekening van baten en lasten over 2010). In de commissievergadering van 12 mei worden de stukken behandeld door de raad.

 

inzage

U kunt de programmaverantwoording en de programmarekening vanaf heden inzien ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (op werkdagen van 9.00 – 12.00 uur en op donderdag van 15.00 – 19.00 uur). De twee boekwerken kunt u opvragen bij de balie van de receptie.

 

informatie

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Peter Toonen (beleidsmedewerker financiën), telefonisch te bereiken op (0411) 62 72 16.

 

 

Gemeentehuis gesloten

 • met Bevrijdingsdag op donderdag 5 mei
 • met Hemelvaart op donderdag 2 juni
 • en ook op vrijdag 3 juni
 • (Bureau Sociale Raadslieden is op 6 mei gesloten)

 

 

POLITIELOKET HAAREN GESLOTEN:

 • met Bevrijdingsdag op donderdag 5 mei
 • met Hemelvaart op donderdag 2 juni

 

Voor het doen van aangifte of andere meldingen kunt u een afspraak maken via het bekende telefoonnummer 0900-8844.

 

Voor spoedzaken belt u natuurlijk altijd 112.

 

 

PRIKBORD

 

Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn

 

 • 4 mei: dodenherdenking in Haaren en Helvoirt

Voor meer informatie zie onze website www.haaren.nl > ontdek gemeente haaren > evenementen

 • 5 mei: bevrijdingsestafetteloop van Wageningen naar Haaren
 • 12 mei: telefonisch spreekuur burgemeester en wethouders

elke tweede donderdag van de maand tussen 17.30 en 18.30 uur

 • 12 mei: commissie- en raadsvergadering

aanvang 19.30 uur in de Raadzaal

 • 24 mei: avond met de Wmo adviesraad

in de Vorselaer in Biezenmortel U heeft inloopmogelijkheid van 19.30 tot 20.00 uur

 

U BENT VAN HARTE WELKOM!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *