HULDIGING TIJDENS DE NIEUWJAARSRECEPTIE

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 3 januari 2010 werden de vrijwilligers en de sportkampioenen 2009 uit de gemeente gehuldigd.

DE VRIJWILLIGERS:
 In de categorie mantelzorg: mevrouw Corrie van Roessel uit Helvoirt voor de jarenlange zorg voor haar echtgenoot.
 In de categorie sociaal cultureel werk: mevrouw José Kuijpers- van der Pas uit Biezenmortel voor haar vrijwillige inzet voor het kinderkoor de Mortelnootjes.
 In de categorie maatschappelijke dienstverlening: de heer Kees Hermans uit Esch voor zijn vrijwillige inzet voor onder andere buurtbus en KBO.
 In de categorie sport een postuum eerbetoon aan de heer Jan van Antwerpen uit Haaren voor zijn vrijwillige inzet voor de Jeu de Boule vereniging “’t Haarens buutje”. Helaas overleed de heer van Antwerpen enkele weken geleden.

DE SPORTKAMPIOENEN:
 Maikel Scheffers, rolstoeltenniser uit Helvoirt, vanwege zijn 1e plaats bij de masters singel 2009 (officieus wereldkampioenschap), de 1e plaats bij de masters dubbel 2009 (met Ronald Vink), de 3e plaats op de wereldranglijst heren enkel en de 2e plaats op de wereldranglijst heren dubbel.
 Paula van Dommelen uit Haaren vanwege haar 3e plaats bij de Nederlandse kampioenschappen Judo in de hoofdklasse dames
 Petra van Dommelen uit Haaren vanwege haar Nederlands kampioenschap judo in de hoofdklasse van de nationale mixcompetitie.
 Paul Broekmeulen  uit Haaren vanwege het behalen van het Nederlands “Individueel Kart Kampioenschap”.
 Rob van Kuringe uit Esch vanwege het behalen van het Nederlands kampioen autocross


WEEKKRANT DE LEIJE NIET ONTVANGEN?
 
Gemeente Haaren publiceert het gemeentenieuws in weekkrant De Leije. Daarom vinden wij het ook belangrijk, dat iedereen deze weekkrant thuis krijgt.

De Leije moet woensdag of uiterlijk donderdag bij u in de bus te vallen.

Heeft u, of bekenden van u, de Leije niet ontvangen? Of, heeft u een klacht over de bezorging?
Neem dan contact op met De Leije: (0497) 36 13 61 of mail naar
balie@kempenpers.nl


WILT U WETEN WAT ER TE DOEN IS IN ONZE GEMEENTE?

• Kijk op onze website www.haaren.nl > ontdek gemeente Haaren > evenementen;

WILT U UW EVENEMENT LATEN PLAATSEN OP DE EVENEMENTENKALENDER?
U hoeft dan alleen een formulier in te vullen voor alle gegevens en digitaal te sturen naar de gemeente.
U vindt dit formulier op onze website:
• Ga naar
www.haaren.nl;
• Ga naar digitale balie > formulieren;
• Klik op de rubriek ‘klantenservice’;
• Klik op het formulier: evenement, vermelding;
• Vul het formulier in en stuur het meteen digitaal door;

Zo houden we samen onze gemeente (en ver daarbuiten) op de hoogte van wat er in 2010 te doen of te beleven is!


GEGEVENS IN DE GEMEENTEGIDS ZELF TOEVOEGEN OF WIJZIGEN

Van alle adressen in de gemeentegids is op onze website www.haaren.nl een digitale versie beschikbaar. Wij noemen dit de digitale gemeentegids

U kunt hier terecht voor gegevens van verenigingen, stichtingen, instellingen en bedrijven. Compleet met bijbehorende plattegrond of route.

Zelf informatie toevoegen of wijzigen
Natuurlijk wijzigen er tijdens de tweejarige looptijd van de gemeentegids gegevens van uw vereniging of club.

Bent u contactpersoon van een vereniging en/of instantie, dan raden wij u aan bij een wijziging of toevoeging dit ook direct door te geven. Dit kan rechtstreeks in de digitale gemeentegids op www.haaren.nl Hier vraagt u de gegevens op van uw vereniging en/of instantie of voegt u een nieuwe vermelding toe.

Waar vindt u de digitale gemeentegids?
• Ga naar
www.haaren.nl;
• Zorg dat uw pop-up blokkering uit staat;
• klik vervolgens rechtsonder ‘snel naar’ op “gemeentegids”;
• zoek vervolgens uw vereniging of instelling.

Zelf wijzigen
• Voor wijzigingen klikt u op de naam van uw vermelding;
• onderaan in uw tekst vindt u dan ‘gegevens wijzigen’, hier klikt u op;
• In dit scherm vult u uw wijziging in.
Uw wijziging of toevoeging staat binnen een week vermeld in de digitale gids. Wij nemen uw gegevens ook mee voor de volgende nieuwe papieren versie. Maar daarvoor krijgt u nog apart bericht.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met Monique Mickers (0411) 62 72 83. Of u stuurt een e-mail naar
m.mickers@haaren.nl


HUISINZAMELING OUD PAPIER EN KARTON

Vanaf 2010 wordt uw oud papier en karton door de Afvalstoffendienst ’s-Hertogenbosch eenmaal per vier weken bij u aan huis opgehaald. De inzameldagen zijn afhankelijk van waar u woont en staan op de achterzijde van de afvalkalender. Zet uw oud papier en karton op de inzameldag vanaf 7.00 uur in kartonnen dozen neer op dezelfde plek als waar u ook uw container neerzet. Let erop dat u het oud papier en karton goed verpakt, om verwaaiing te voorkomen.

De top 5 van de belangrijkste vervuilende materialen in het papier zijn:
1. Plastic folies
2. Plastic tassen
3. Drankenkartons (melkpakken/vruchtenpakken)
4. Diepvriesverpakkingen
5. Vervuild papier en karton

Informatie
Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeentelijke afvalstoffendienst
’s-Hertogenbosch, bereikbaar onder telefoonnummer (073) 61 56 506. Indien u geen afvalkalender voor 2010 heeft ontvangen, dan kunt u tevens de Afvalstoffendienst ’s-Hertogenbosch bellen.


GGA-regio ‘s-Hertogenbosch gaat voor fiets
Ruim 18 miljoen euro voor verkeersprojecten

De elf gemeenten in de regio ‘s-Hertogenbosch zijn akkoord gegaan met een integraal pakket aan maatregelen om in 2010 de mobiliteit in die regio te verbeteren. In GGA verband hebben wethouders van de 11 gemeenten in november hun goedkeuring gegeven aan het uitvoeringsprogramma voor 2010.
Het programma omvat 31 infrastructurele projecten. Daarnaast zijn er 13 projecten met mensgerichte maatregelen. Deze maatregelen kosten in totaal 18 miljoen euro. De provincie stelt hiervoor ruim 5,8 miljoen euro aan cofinanciering beschikbaar.

GGA-regio ’s-Hertogenbosch staat voor de samenwerking op het gebied van verkeer en vervoer tussen elf gemeenten. Hieraan nemen deel de gemeenten Boxtel, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Lith, Maasdonk, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Oss, Schijndel en Vught. Naast de gemeenten maken ook de provincie, Rijkswaterstaat en de politie deel uit van het samenwerkingsverband.

Groot aantal maatregelen
Het Ontwerpprogramma telt 44 projecten waarvan 13 met mensgerichte maatregelen en 31 infrastructurele projecten. Van deze 31 projecten zijn er 23 gericht op het gebruik van de fiets, 7 op verkeersveiligheid en 1 heeft betrekking op bereikbaarheid.
Bij de infrastructuurprojecten gaat het in 2010 vooral om de aanleg of verbetering van fietsvoorzieningen. Daarnaast zorgen gemeenten voor de aanleg van 30 en 60 km/uur gebieden en het Duurzaam Veilig inrichten van een aantal wegen.

Aandacht voor de fiets
De regio heeft in 2008 het Regionale Fietsplan vastgesteld om gezamenlijk te werken aan de fietsbereikbaarheid in de regio. Dit heeft zich voor 2010 vertaald in het uitvoeren van een groot aantal projecten uit dit plan. Daarnaast wordt ook het project ‘Communicatie Lekker Fietsen’ gefinancierd om hiermee het fietsen te promoten.
Een omvangrijk project is de aanleg van het fietspad Vlijmenseweg in ’s-Hertogenbosch dat aansluit op het project hoofdfietsroute Moerputtenweg van de gemeente Heusden. Naar deze projecten gaat ruim 1 miljoen cofinanciering.


INZAMELPUNTEN GROENAFVAL

Vanaf het weekend van 8 en 9 januari 2010 wordt in de oneven weken in Biezenmortel, Helvoirt en Esch een inzamelpunt voor uitsluitend groenafval ingericht.

Locatie Biezenmortel
– Als locatie is de Kloosterstraat aangewezen.
– Als inzamelmiddel zal een kraakperswagen incl. chauffeur worden ingezet.
– Openingsmoment: om de week op zaterdag tussen 10.00 – 12.00 uur (oneven weken).
Locatie Esch
– Als locatie is het parkeerterrein aan de Haarenseweg aangewezen.
– Als inzamelmiddel zal een kraakperswagen incl. chauffeur worden ingezet.
– Openingsmoment: om de week op zaterdag tussen 13.30 – 15.30 uur (oneven weken).
Locatie Helvoirt
– Als locatie is het parkeerterrein aan de Sportlaan aangewezen.
– Als inzamelmiddel zullen diverse type containers aanwezig zijn.
– Openingsmoment: om de week op vrijdag tussen 16.00 – 19.00 uur (oneven weken).

Aandachtspunten
1. Onder groenafval wordt verstaan: snoeiafval afkomstig van tuinonderhoud, bladeren en grasmaaisel. Geen groente- en fruitafval, bielzen en grasmatten.
2. Voor alle inzamelpunten geldt een maximum hoeveelheid van 2m2 groenafval (= de hoeveelheid van een 1-assige aanhanger) per openingsmoment. Dit ter voorkoming dat inwoners grote partijen groenafval aanbieden zodat voor andere mensen geen mogelijkheid meer aanwezig is om hun groenafval binnen hun eigen dorp aan te bieden.
3. Het aanbieden van grote hoeveelheden groenafval middels een dubbelasser of een vergelijkbare grote aanhanger of tractor is niet toegestaan.
4. Op de inzamelpunten is geen stortvak aanwezig. U dient uw groenafval dusdanig aan te bieden dat u zelf eenvoudig dit materiaal in de container of kraakperswagen (= huisvuilwagen) kunt deponeren.
5. Het voortijdig deponeren van uw snoeihout op de inzamelpunten is niet toegestaan.
6. Grote partijen groenafval kunt u elke zaterdag op de milieustraat in Haaren aanbieden. Hier kunt u het materiaal in het daartoe aangewezen stortvak deponeren.


INZAMELING KERSTBOMEN

U kunt van maandag 4 januari tot en met dinsdag 12 januari uw kerst¬boom op diverse locaties binnen de gemeente aanbieden. Op de onderstaande locaties plaatsen wij dranghekken waartussen u uit¬sluitend kerstbomen mag deponeren. U kunt daarnaast uw kerstboom gratis op de milieustraat in Haaren aanbieden.

Haaren:
– Groenplein
– De Zwartrijt/Biezen
– Oude voetbalveld aan het Leypad

Helvoirt:
– Rolschaatsbaan
– Speelterrein Hazelaar
– St. Jorisstraat 1
– 't Heike tegenover nr. 30

Esch:
– Venakkers

Biezenmortel:
– Kloosterstraat


PRIKBORD

Bijeenkomsten die voor u -als inwoner van de gemeente- interessant of van belang zijn

• 7 januari:   raadscommissie
      aanvang 19.30 uur raadzaal
• 11 januari: informatieavond Stand van zaken DOP Biezenmortel
aanvang 19.30 uur in de Vorselaer in Biezenmortel
• 21 januari: vergadering gemeenteraad
 aanvang 19.30 uur raadzaal

U BENT VAN HARTE WELKOM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *