De heer Petrus Hermanus (Peer) Verhoeven uit Helvoirt is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje. De versierselen behorende bij deze onderscheiding werden uitgereikt door burgemeester Jeannette Zwijnenburg- Van der Vliet van de gemeente Haaren op vrijdag 9 september in de St. Jozefkerk van de Titus Brandsmaparochie, Oude Molenstraat 6-8, Oss
Peer Verhoeven is geboren op 27 oktober 1933 en woont in Helvoirt.
Foto: Piet Voermans, De Roerom
Activiteiten van de heer Verhoeven:
• Hij was en is dirigent bij diverse koren, in Nijmegen in Reusel, Oisterwijk en ook in Helvoirt. Hij streeft naar een hoog niveau voor de koren. En daarnaast schrijft hij ook teksten, is hij tekstdichter, die samenwerkt met grote namen uit de muziek. Op zijn teksten zijn tientallen nieuwe gezangen gecomponeerd.
• Vanaf 1981 is hij voorzitter, aanjager en organisator van de jaarlijkse sponsor wandeltocht of goededoelenwandeling ”te voet te veld” waarmee een bedrag ter ondersteuning van een goed doel bij elkaar wordt gewandeld.
• Vanaf 1985 behoort hij niet alleen bij de groep gekwalificeerde schrijvers die schrijven in het blad dat als “de Roerom” naam maakt, maar is hij ook al snel de hoofdredacteur. Hij schreef ook een theologische verhandeling over de geloofssfeer die de “Roeromfamilie” als haar identiteit ziet. Inmiddels is hij het gezicht van “De Roerom”, een blad voor mensen betrokken bij kerk en samenleving
• Vanaf 1991 is hij coördinator, tekstschrijver en koordirigent ten behoeve van de Open Kerk in Helvoirt, een organisatie die van het begin af aan wordt gerund door vrijwilligers. Er staat niemand op de loonlijst, de inkomsten bestaan louter uit donaties en collectes. Hij ontvangt voor zijn werkzaamheden een zeer bescheiden en ontoereikende onkostenvergoeding. Desondanks zet hij zich nu al 25 jaar tomeloos in om de meditatieve vieringen van Open Kerk vlekkeloos te laten verlopen. En zet hij zich, waar nodig, ook in als persoonlijke ondersteuner.
Van Harte Gefeliciteerd.AAA reactie

 

5 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Christ van Iersel , 9 september 2016 @ 17:53

  Peer van harte proficiat. Dik verdiend! Jet en Christ

 • Henk en Dymphie van Helvert , 10 september 2016 @ 08:36

  Van harte proficiat! Dit is een mooie waardering voor al je werk.

 • Sietske van Iersel , 10 september 2016 @ 12:55

  Proficiat Peer!

 • Leo Balmer , 11 september 2016 @ 14:08

  Van harte gefeliciteerd
  Dat had al in Reusel gemoeten
  groeten

 • Ans en Will. van den Broek , 23 september 2016 @ 19:25

  Hallo Peer, van harte proficiat .
  Erg verdiend met al je werk voor de Kerk en de Helvoirtse gemeenschap.!!
  Maar ook een waardering voor Berna !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *