Wethouder Van den Brand,
tijdens de Kerstdagen maar WEL aan denken.

Johan, ook jij kunt ‘te ver gaan’.

En dan bedoel ik niet:
• de motie van treurnis die je afgelopen week van de Raad kreeg, of
• het feit dat je door blijft procederen met Haarendael, terwijl je nog geen serieuze zaak hebt gewonnen, of
• omdat het een publiek geheim is dat je tóch wilt fuseren met Boxtel en St.Michielsgestel.
Wat bedoel ik wel:
Ik bedoel met ‘te ver gaan’ je laatste column, waarin je het over lokale schreeuwers hebt en die in één adem vergelijkt met Trump en Wilders.
Natuurlijk bedoel je mij niet en moet ik me niet aangesproken voelen ?!
Dit gaat echter te ver.
Want: er is één ding erger dan populisten die schreeuwen, namelijk populisten die het onderhuids doen. Dat is wat jij doet en daarmee moet je stoppen.
Je schreef in je column: Tijdens de Kerstdagen maar niet aan denken.
Mijn advies: Tijdens de Kerstdagen maar wel aan denken.
Graag een reactie en/of excuses.
Frank de Werdt
frankdewerdt@planet.nl

_________________________________

Column Johan van den Brand

Fijne kerstdagen – week 51 2016
En een Gelukkig Nieuwjaar hoort er dan eigenlijk achter. Of met de beste wensen voor 2017. Of vooral in goede gezondheid. U kunt dit waarschijnlijk zelf wel met allerlei wensen en opmerkingen aanvullen.
Ik heb lang getwijfeld of ik op het einde van dit jaar wel terug wilde kijken op 2016. Het jaar is weer voorbijgevlogen. Het was een druk jaar, mooie gebeurtenissen kwamen langs zoals familie uitbreiding. Over mijn gezondheid hoor je me niet mopperen, van mijn specialist hoef ik niet eens meer terug te komen. En ook in mijn functie als wethouder heb ik veel prettige gesprekken mogen voeren en een bijdrage kunnen leveren aan goede dingen. Toch werd ik pasgeleden geraakt door een opmerking van een door mij zeer gerespecteerde Brabantse burgemeester, van buiten de Meierij. Hij concludeerde dat in de huidige tijd de politiek toch wel erg bepaald wordt door schreeuwers. Stof tot nadenken. Mondiaal. Trump heeft inderdaad de meest verschrikkelijke dingen geroepen tijdens zijn campagne om president van de VS te worden. Hij werd het nog ook. Wel is hij daarna al een stuk anders geworden. Van veel kreten heeft hij nu al afstand genomen, terwijl hij eind januari pas begint. In Nederland hebben we Geert Wilders. Misschien binnenkort wel weer politicus van het jaar. Hij slaagt er iedere keer weer in via twitter of korte reacties voor de camera wat in het wilde weg te roepen. Maar ik zie hem nooit eens in een actualiteitenprogramma uitleggen wat hij echt wil en hoe hij dat gaat doen. Ook gaat hij nooit een gewoon gesprek aan met andere volksvertegenwoordigers. Ook in Haaren zijn er over het afgelopen jaar voorbeelden van schreeuwers. Het zal voor u, als u de politiek een beetje volgt, niet moeilijk zijn voorbeelden te noemen. Tijdens de kerstdagen maar niet aan denken.
2017 Wat gaat het nieuwe jaar weer brengen? Ik verheug me er al een beetje op. Vanwege persoonlijke gebeurtenissen, maar ook voor mijn dagelijks werk. Want we gaan al weer het laatste volle jaar in van deze collegeperiode. Zou voor mij dus ook zomaar het laatste jaar van een volle baan kunnen zijn. Tijdens de kerstdagen nog maar niet aan denken.
Gelukkig zitten er voor een deel van onze inwoners weer wat mooie dingen aan te komen. Verbeteringen binnen de WMO, toch weer een baan of dagbesteding, betere en betaalbare voorbereiding van peuters op de basisschool, de nodige nieuwbouwwoningen, zelfs in Biezenmortel. Daar hopen we in goede samenwerking snel met een duurzame oplossing voor school, gemeenschapsruimten en gymzaal te komen. Ook in Esch gaan we kijken naar het schoolgebouw en de gymzaal. Daar moet echt iets mee gebeuren. Dat past ook heel erg in de opdracht we van de gemeenteraad hebben gekregen. Ga eens aan de slag om per dorp naar de huidige situatie te gaan kijken. Er is in onze dorpen zoveel veranderd de laatste jaren. Op allerlei manieren. Samen kunnen we dan besluiten nemen over wat voor de leefbaarheid van nu en de komende jaren nodig is. Deze opdracht is uit mijn hart gegrepen.
Ik wilde deze column gebruiken om vooral iedereen fijne kerstdagen te wensen. En hopelijke enkele dagen of misschien een paar weken om even afstand te nemen van werk en heel veel andere dingen. Even dingen kunnen vergeten en nog niet teveel vooruitkijken. Gewoon genieten.
Fijne kerstdagen!
Johan van den Brand
Wethouder gemeente Haaren

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Jan van Balkom , 24 december 2016 @ 17:47

    Ik onderschrijf de open brief van Frank de Werdt van harte. Ook ik was verbaasd over de vrijmoedige en de tendentieuze toon en zinsneden in de column. Het is zelfs opruiend als je leest: ‘Het zal voor u, als u de politiek een beetje volgt, niet moeilijk zijn voorbeelden te noemen.’ Dat kan dus iedereen zijn. Kom er mee voor de dag wethouder! Noem de namen….
    Ik vrees dat de wethouder met deze column heel veel betrokken mensen uit de dorpen van de gemeente Haaren onaangenaam bejegent en raakt. Deze open brief is hopelijk voor velen een reden om openbaar protest aan te tekenen tegen dit soort onverantwoorde aantijgingen aan het adres van de inwoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *