GA MEE OP EEN MUZIKALE REIS

Zondag 13 november organiseert Stichting Noten op de Noen weer een verrassend concert in de Oude Kerk van Helvoirt. Op de plaats waar dominee van Gogh preekte is er nu een concert van duo LiBra. In tegenstelling tot de andere concerten is dit concert op de tweede zondag van de maand. Duo LiBra bestaat uit: Paul Gubbels (Slagwerk) en Vincent Klep (Saxofoon). Het duo is in 2014 opgericht.
Paul Gubbels: ‘Bij  Noten op de Noen spelen we een gevarieerd programma.  We spelen zeer moderne werken die heel klankgericht zijn, maar ook fijn in het gehoor liggende wereldmuziek.
 We gaan naar Spanje, Afrika en het Midden-Oosten. Ook gaan we een klein beetje Jazz niet uit de weg.

duo-libra

Als ik vroeger naar een concert ging van de harmonie keek ik altijd naar de trommels. Al op jonge leeftijd dacht ik: dat instrument wil ik later spelen. Qua muziek luister ik naar van alles van klassiek tot rock.  Duo LiBra is ontstaan op het conservatorium in Tilburg. Vincent en ik zitten in hetzelfde jaar en het contact was dus snel gemaakt. Ieder jaar moet je naast je hoofdvak tentamens ook kamermuziek tentamens doen. Het leek mij en Vincent leuk om een iets met slagwerk en saxofoon te doen. De jury vond het helemaal geweldig en gaf ons een dikke 9. Tot twee keer toe, waardoor we daarna in de Toonzaal in Den Bosch mochten spelen.’
Het concert begint om 12.15 en de toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Meer informatie: www.notenopdenoen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *