Het Nicolaas koor uit Helvoirt huldigde zondag Agnes Janssen – Van den Brink (74) uit Helvoirt vanwege haar zilveren koorjubileum bij het kerkkoor. Na de hoogmis kreeg zij van pastoor Wil Smulders de medaille van Gregorius opgespeld. Hij wist te vertellen dat het enige moeite kostte om haar in het zonnetje te zetten. “Je hebt blijkbaar een drukke agenda.”
Agnes Janssen – Van den Brink kwam met haar gezin in 1988 in Helvoirt wonen. Vrij snel daarna sloot zij zich aan bij het kerkkoor van de Nicolaaskerk. In haar vorige woonplaats Blaricum dirigeerde zij een kinderkoor die met de Kerstmis voor een verrassing zorgde. Agnes Janssen:” Daar gebeurde toen in de kerk niet erg veel. Het repeteren verliep prima. Maar toen de kerk volstroomde met kerkgangers blokkeerden alle jeugdige zangers. Op mijn knieën heb ik ze verteld dat ze uit volle borst moesten zingen voor hun ouders. En dat zorgde voor tranen van geluk bij die ouders. “
Uit handen van voorzitster Mien van Asten kreeg zij een pracht van een bloemstuk voor haar 25 jarig jubileum. Die sprak over een altijd vrolijk en opgeruimd koorlid. Ook na het verlies, een aantal jaren terug, van haar liefhebbende man Joop Janssen. Een luid applaus en een “lang zal ze leven” van hun eigen koorleden kreeg de jubilaris te horen meegezongen door een goed gevulde Nicolaaskerk.

Van onze correspondent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *