Clara-Peijnenborgh-bekkers-durendael-15-4-2015Oisterwijk-Helvoirt Eén keer in de twee jaar zet een groep leerlingen van 2College Durendael een spetterende musicalvoorstelling neer. Een van deze leerlingen is Clara Peijnenborgh uit Helvoirt, 13 jaar. Zij is genomineerd in de categorie beste solist voor de Tom Odems Award. Binnenkort volgt ze een workshop van een aantal grote namen uit het musicalvak.
M@D (musical @ Durendael) is een initiatief van een aantal fanatieke docenten van Durendael . Het biedt leerlingen de mogelijkheid om musicallessen te volgen. Deze leerlingen krijgen extra lessen in dans, zang, muziek en acteerwerk. Na een jaar hard werken, worden deze lessen afgesloten met een musical. Dit jaar is dat de musical Halleluja gebaseerd op de hitmusical en –film: Sister Act. De uitvoering van Halleluja zal plaatsvinden op 8,9 en 10 juni in de aula van Durendael.
Vorig jaar is M@D, na een strenge selectie, toegelaten tot TOF, Tom Odems Cultuurfonds. Het cultuurfonds is genoemd naar Tom Odems, voormalig directeur van het Theater aan de Parade. Dit Fonds is bedoeld om jongeren uit het voorgezet onderwijs te steunen en te stimuleren op weg naar de podiumkunst. Het fonds brengt scholen met elkaar in contact en ondersteunt producties. Belangrijk is de TOF-avond. Scholen, musicalmedewerkers en solisten ontmoeten elkaar in het Theater aan de Parade. Een professionele jury waardeert scholen en solisten met de speciale Tom Odems Award. In de categorie beste solist is Clara Peijnenborgh genomineerd. Als beloning voor haar prestatie krijgt zij een hele dag workshops van de grote namen uit het vak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *