De Klender

 1. Intocht Sinterklaas in Helvoirt

  18 november 2018 om 11:00
 2. Noten op de Noen

  18 november 2018 om 12:15
 3. Intocht Sinterklaas Haaren

  18 november 2018 om 13:00
 4. Elbrimale & Kunst

  18 november 2018 om 14:00 - 16:30
 5. Elbrimale & Kunst

  18 november 2018 om 14:00 - 16:30

Familie berichten

17 november 2018 Overleden: Jos de Kroon

Hij heeft een goed leven gehad en wij met hem....

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

Het is mogelijk om op de nieuwssite van Helvoirt.n...

Luifel ESSO-tankstation Helvoirt wordt duurzaam zonnepanelenveld

Landelijk energie-unicum wordt op 7 juni officieel geopend

198 zonnepanelen op een pompstation langs de N65. Het lijkt een onmogelijke combinatie, maar op donderdag 7 juni wordt in Helvoirt deze unieke mix van ‘zakelijk zijn en idealen nastreven’ officieel geopend.

De Haarense wethouder Carine Blom zal de openingshandeling verrichten. Vervolgens komen er enkele sprekers aan het woord die het belang van energietransitie zullen toelichten.
Initiatiefnemer in dit geheel is Zonne Energie Coöperatie de Groene Leye. Zij zijn er in geslaagd om particulieren te interesseren om voor € 250,00 een aandeel te nemen in de coöperatie. Voor dit bedrag kan er een zonnepaneel op het futuristisch ogende bouwwerk worden gelegd. Het tankcomfort wordt niet aangetast daar het dak net zo waterdicht is als bij een traditioneel tankstation.

Duurzame Helvoirtenaren
Waar mogelijk is de dakconstructie, de aanleg en de installatie uitgevoerd door lokale ondernemers en ontwerpers. Een aanpak die goed aansluit bij de bereidheid van de Helvoirtenaren om te willen investeren in duurzame energie. Kartrekker Clemens van Hulten, eigenaar van het pompstation met de veelzeggende naam ‘Tanklokaal Helvoirt’ en tevens animator van het project is zeer tevreden over het bereikte resultaat. Van Hulten was eerder voorzitter van Bovag-tankstations Nederland. Het bleek lastig om in de tankstationwereld duurzaamheidsprojecten van de grond te krijgen. Door gebruik te maken van de kracht van de lokale omgeving kan nu worden aangetoond dat een dergelijke ambitie zeker realiseerbaar is. “Daarbij zijn de inbreng van bestuursleden van de coöperatie de Groene Leye, het meedenken en doen van lokale ondernemers en het willen participeren van bewoners van groot belang.” aldus een tevreden heer Van Hulten.

Transitie naar duurzame energie
De grenzen van het kunnen verwerken van de vervuilende en gezondheid ondermijnende uitstoot van het steeds maar groeiende autoverkeer worden bereikt. Dieselauto’s worden uit woongebieden geweerd en fijnstof heeft een ongunstige invloed op het leefklimaat. “Shell heeft aangekondigd 400 tankstations te willen plaatsen langs de autowegen waar men kan tanken op waterstof. De technische mogelijkheden vragen nog om verdere verfijning.” Dat is volgens Clemens van Hulten een goede ontwikkeling. “Maar zover is het nog lang niet. Wij doen wat we nu kunnen om de belasting van het milieu zo goed mogelijk te compenseren. Ons zonneluifel is een ambitieus begin en biedt ook aan mensen die op hun eigen dak geen panelen geen zonnepanelen kunnen leggen de mogelijkheid om een bijdrage te leveren. Het milieurendement is groot en investeren in het milieu rendeert beter dan het geld op de bank zetten.”

Helvoirt van toen
ER ZIT NOG STEEDS MUZIEK IN UW GEBRUIKTE SPULLEN!

CC Corvers Column

9 november 2018 CC Corvers Column: Harry

Zo doet Harry dat! Gewoon zeggen wat je weet. Heel...

Rubriek: Huyswerk

20 september 2018 Huiswerk: Wat heeft ons kabinet in petto voor de woningmarkt in 2019?

Er klonk een positief geluid, want veruit het groo...

24 mei 2018 in Voorpagina
2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Zo hoort het. En zo zijn er nog vele daken en gevels die gebruikt kunnen worden.
  Alles beter dan het gebruik van kostbare landbouwgronden.

 2. Ik ben het met Jan helemaal eens ,en we beginnen met de spits van de kerktoren ,deze staat nu toch in de steigers en kan dus mooi met zonnepanelen bekleed worden ,en kunnen we op die manier de restauratiekosten terug verdienen.