Wereldwijd zijn er meer dan 300.000 keversoorten. Zij behoren daarmee tot de diergroep met het grootste aantal vertegenwoordigers. Voor Europa komen we daarbij uit op zo’n 20.000 soorten en voor Nederland op 4000.
Het moge duidelijk zijn dat gezien deze aantallen je op je wandeling niet zomaar iedere kever kunt benoemen.
In de lezing ‘Kevers in ons land’, die gegeven wordt door Gerard Compiet, is gekozen voor die kevers die wat meer tot de verbeelding spreken en die u op uw wandeling tegen kunt komen. Dus bijv. kevers uit de familie der loopkevers, bladsprietkevers, mestkevers, boktorren, kniptorren, snuitkevers, etc. Het gaat daarbij niet alleen om het herkennen van de diverse soorten maar zeker ook om wat meer te weten te komen over de vaak buitengewoon interessante leefwijze van deze insecten.
Kortom: Wie wat meer ingevoerd wil worden in het leven der kevers en daardoor meer wil kunnen genieten van zijn uitstapjes in de natuur, is dinsdag 18 oktober van harte welkom bij de lezing van IVN-Oisterwijk en LNMH Haaren. Locatie: de Domp, Kerkstraat 26 in Haaren.  Aanvang van deze gratis lezing is 20.00 uur. U bent van harte welkom.

IVN-Oisterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *