IVN-OisterwijkWat verstaat men onder bodemleven? Over welke beestjes en organismen hebben we het dan? En wat doen deze in een bodem? En hoe kun je er het beste gebruik van maken in een moestuin?
Het bodemleven wordt vaak onderschat en veel mensen weten niet goed welke processen er in de bodem plaats vinden. Daarnaast is het overgrote deel van het bodemleven niet zichtbaar met het blote oog. Deze organismen hebben echter veel invloed op plantengroei. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aaltjes die veel schade kunnen geven aan uw groenten. Een goed bodemleven is van grote waarde. Het bodemleven helpt de moestuinder bij het produceren van voedsel. Deze beestjes in de bodem voorzien planten van voedingsstoffen en houden het slechte bodemleven die planten ziek maken in bedwang. In ruil daarvoor zorgt de plant weer voor het bodemleven door middel van het afgeven van voedingsstoffen via de wortels. Van deze wisselwerking kun je met tuinieren goed gebruik maken.
Op verzoek van IVN Oisterwijk en LNMH Haaren zal Wouter Pijnenborg op 22 september aanstaande uitleg gaan geven over het leven in de bodem en het belang hiervan voor uw moestuin. Wouter Pijnenborg is werkzaam bij Soiltech, een dochteronderneming van Van Iersel compost in Biezenmortel.
Op verzoek van Wouter Pijnenborg wordt de lezing over bodemleven op 22 september gehouden in het het bedrijf waar Wouter werkt nl. Soiltech Biezenmortelsestraat 57 , 5074RJ in Biezenmortel en niet De Voorhof in Oisterwijk zoals dat in het jaarprogramma is vermeld. Wouter heeft hiervoor een goede reden omdat hij daar alles bij de hand heeft om te laten zien.
De gratis lezing begint om 20 uur. U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *