[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”39884″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]HELVOIRT – Dinsdag 21 augustus 2018. Goh de Leyetocht heeft het spandoek in de Gijzel nog niet opgeruimd hoort een van de vrijwilligers van dit fietsfeest terwijl hij er onder door fietst. Klopt inderdaad. Maar een handvol vrijwilligers hebben maandag wel 15 containers vol met materialen in het HelvoirThuis gesorteerd en in dozen opgeslagen. De leerlingen van de basisschool kunnen dinsdag weer sporten in een van de gymzalen. Naast de Leyetocht fans hebben ook vrijwilligers van HelvoirThuis de mouwen opgestroopt om alles aan de kant te krijgen.
Laten we in vogelvlucht eens even meekijken wat voor werk de vrijwilligers van de Leyetocht als vrijwilliger allemaal verzetten. Denk daarbij aan het tellen van de voorraad fietsvlaggen die over zijn. De stuurborden die niet werden gebruikt. En de 1200 routeborden voor een jaar opgeborgen. Er zijn 250 borden van 60 bij 80 cm gesorteerd. Teksten als PAS OP, inschrijven, parkeren, controleposten, controleposten over 100 meter en nog veel meer pronken op die borden. Dan de tientallen splitsingsborden met pijlen met afstanden erop. Die moeten van de borden en weer sorteren voor ze de kisten in gaan. Wat denk je van de gereedschapskoffers voor de controleposten om pechvogels hulp te bieden aan de onwillige fiets. Daarin zitten altijd al 25 soorten gereedschap van fietspomp tot een nippel om de fietsband op te pompen.
Wasserij
Laten we ook even kijken naar de stille werkers achter de schermen. Die zorgen voor het wassen van 20 spandoeken van 500 cm lang en 80 cm hoog met vier koorden van elk 500 cm. Die hangen nu te drogen op zolder. Dat duurt een paar dagen voor de koorden echt droog zijn om ze dan voor een jaar in een doos op te bergen.
Wat denk je van de tientallen polo shirts die door de wasmachine moeten. Op de waslijn ermee om te drogen. Daarna opvouwen en ook in een doos. Ga maar na als er 30 veiligheidshesjes in de trommel gaan. Na enige tijd krijgen die ook een plaatsje aan de waslijn om te drogen. En vergeet niet de zogenaamde huisvlaggen. Die gaan elk jaar door het sop in de wasmachine. Na een droogtijd even opvouwen voor opslag van een jaar. Het is allemaal even. Het zijn wel de dames die er voor zorgen dat de kleding, de doeken en meer spic en span in de kast of doos gaan. Chapeau voor hun inzet. Zij staan niet op de foto maar doen wel heel belangrijk werk.
Tussendoor rollen tientallen e-mails bij de vrijwilligers binnen welke zeker aandacht vragen en doorgaans een antwoord verdienen. En vergeet niet de materialen van de ATB Leyetocht. De bermpaaltjes die zij gebruiken. De splitsingsborden en de waarschuwingsborden. En nog veel meer. Een lijst die te lang is om te vermelden.
Voor het spandoek in de Gijzel is er hoop. En voor mensen die zich daar aan storen. Komende woensdag staat er in de agenda van de vrijwilliger: spandoek de Gijzel opruimen samen met Hans. Eerst aanhanger leeg maken en ladder ophalen.
Van onze correspondent[/vc_column_text][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][/vc_column][/vc_row]