De Klender

 1. Disco schaatsen met DJ Sjors

  16 december 2017 om 10:00 - 22:00
 2. Kerstconcert Open Kerk

  16 december 2017 om 19:00
 3. Weihnachtsoratorium met dirigent Lex Wiersma uit Helvoirt

  16 december 2017 om 19:00
 4. Moves & Grooves

  16 december 2017 om 20:00
 5. Muziek, kerst, sfeer,….Vocalis!

  16 december 2017 om 20:00

Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

...

LEKKER NAAR DE BIOBOER

17 en 18 juni Lekker naar de Bioboer

Ervaar eens wat biologisch boeren zo uniek maakt en kom Lekker naar de BioBoer in het weekend van 17 en 18 juni. Bij ruim 120 biologische boerderijen, door heel Nederland, is er van alles te zien en doen voor jong en oud. Beleef een leuk dagje uit, kijk, ruik, proef en neem deel aan een van de vele activiteiten.  Boshoeve Sprankenhof  doet mee aan Lekker Naar de Bioboer op 18 juni

Tevreden koeien, volle akkers

In Udenhout doet boshoeve Sprankenhof ook mee met Lekker naar de BioBoer. Iedereen is van harte welkom op 18 juni 2017 van 10.00 tot 16.00u  en vanwege het 15 jaar bestaan is er volop extra’s en een hele leuke speurtocht voor kinderen.

Ook op andere biologische boerderijen in de buurt zijn er rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. Geniet mee van tevreden koeien, modderige biggen en volle akkers met gezonde groenten. Kom kalfjes knuffelen, fruit plukken, wijn proeven of boter schudden. Vraag de boer en boerin het hemd van het lijf over hun boerderij. Ook voor kinderen is er van alles te doen: van speurtochten tot knutselen en van hooibalen klimmen tot eitjes rapen.  Ze kunnen trots naar huis met hun behaalde BioBoerenBewijs.

Biologisch, eerlijk en puur

Het weekend is dé gelegenheid om in contact te komen met de biologisch boer en te ontdekken dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Het biologisch keurmerk biedt de garantie op een kwaliteitsproduct dat voldoet aan strenge Europese wetgeving, gecontroleerd door de onafhankelijke certificeerder SKAL Biocontrole. Zo is biologisch gegarandeerd diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk. Het woord ‘biologisch’ is trouwens wettelijk beschermd. Een product mag je dus niet zomaar biologisch noemen.

Maar biologisch is natuurlijk meer dan alleen een wetboek. Het is vooral het verhaal van een gepassioneerde boer of boerin die onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden boert. Dat verhaal is te horen tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend van 17 en 18 juni.

Fietsroutes naar de boer

Voor fietsers zijn er tijdens het weekend meer dan 30 fietstochten uitgestippeld vanuit de stad naar de boer in de buurt. Kijk op www.lekkernaardebioboer.nl/fietsroutes voor een route in de buurt.

Ook eerder zijn er al leuke dingen te doen bij de biologische boerderijen. In de speciale Lekker naar de BioBoer agenda zijn alle activiteiten te vinden.

www.lekkernaardebioboer.nl

CC Corvers Column

12 november 2017 CC: CORVERS COLUMN: Tegenzin

...

Rubriek: Huyswerk

7 juni 2017 in Voorpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *